Activiteit

Basiscursus Theatersport

elke Maandag , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!
 
In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen die hierbij voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging.

Inschrijven kan via het formulier op de website.

Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€230,- (inclusief 21% BTW, 20% korting voor houders U-pas)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar

Gestart op ma 19 september 2022. Beëindigd ma 19 december 2022
Deel dit: