Activiteit

Crossroads – voorstelling improvisatietheater

zondag 6 maart 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

‘The present moment is that one point where everything comes together.’
— Robert Anthony

Dingen lopen zoals ze lopen, en ieder mens bewandelt zijn eigen weg. Soms is die weg eenzaam, en soms kruisen die wegen elkaar. Soms loop je elkaar net mis, zit je niet op het zelfde spoor, en soms treffen reizigers elkaar. En ieder treffen kan uitmonden in een liefdevolle omhelzing of een gruwelijke botsing.

In ‘Crossroads’ worden de levens van meerdere personages verbonden. Sommigen noemen het ‘toeval’, anderen ‘lot’. Wat beweegt mensen die mensen eigenlijk? Wat is hun doel? Een waar liggen hun raakvlakken? Wat voor de één een droom is betekent voor de ander een nachtmerrie. Ieder mens is immers verschillend, en juist dat maakt het sociale raamwerk van onze maatschappij zo interessant en spannend. Want welke weg we ook bewandelen, we leven in dezelfde wereld. En uiteindelijk kruisen onze wegen zich.

‘Crossroads’ is een eenmalige muzikale  (longform) improvisatietheatervoorstelling in twee afzonderlijke delen door de deelnemers aan de Productiecursus Improviseren van najaar 2021. Een groep spelers is in september 2021 gestart in een onzekere tijd, geteisterd door lockdowns, quarantaines en isolatiemaatregelen. Spelers met verschillende achtergronden, verwachtingen en ambities, maar bovenal met een gezamenlijk raakvlak: de wens om de uitdaging van het onverwachte aan te gaan, en er mee te improviseren. Op basis van improvisatie wordt een verzameling karakters en verhaallijnen op de rails gezet die uiteindelijk allemaal naar een zelfde eindstation leiden. Uiteindelijk is het heden niet meer dan het punt waar alles samen komt.

Kosten toelichting
€7,50 (betaling met U-pas mogelijk maar alleen aan zaal zelf)
Leeftijd
Vanaf 6 jaar
Deel dit: