Activiteit

Feestelijke start van AutoMaatje in Utrecht voor minder mobiele mens

woensdag 18 mei 2022 , 11:00 - 13:15 uur
Illustration

Nu ook in Utrecht: ANWB AutoMaatje

Vanaf woensdag 18 mei kunnen minder mobiele inwoners van Utrecht een  ANWB AutoMaatje inschakelen. Zo blijven ze actief en komen ze weer onder de mensen. Utrecht is de 100ste gemeente waar ANWB AutoMaatje van start gaat. De organisatie in Utrecht is in handen van U Centraal. 

 

De ANWB en U Centraal nodigen vertegenwoordigers van de media uit voor de feestelijke start van AutoMaatje op woensdag 18 mei vanaf 11.00 uur in De Musketon, Hondsrug 19 in Utrecht. Marga de Jager, bestuursvoorzitter van de ANWB, Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht, Irene Witjens, directeur U Centraal, inwoners én vrijwilligers zullen hierbij aanwezig zijn.

 

Meer dan vervoer alleen  

ANWB AutoMaatje is een service waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de vrijwillige chauffeurs mee op doktersbezoek of helpen zij met boodschappen doen. 
U Centraal koppelt inwoners aan een vrijwilliger bij hen in de buurt. De vrijwilliger haalt de inwoner op en brengt hem of haar na afloop ook weer thuis. Na afloop van de rit rekent de inwoner meteen af met de vrijwilliger. De onkostenvergoeding bedraagt 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

 

Ruim 3.000 vrijwilligers zetten liefde, vrije tijd en hun auto in.

Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en ze laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer: dat is de reden dat de ANWB in 2015 deze vervoerservice heeft opgezet. Met de deelname van de gemeente Utrecht doen 100 gemeenten in heel Nederland mee met ANWB AutoMaatje. Bij het initiatief zijn ruim 3000 vrijwilligers betrokken die bijna 26.000 buurtgenoten mobiel houden. De vrijwilligers hebben sinds de start ruim 380.000 ritten gereden. Vrijwillige AutoMaatjes die elke keer weer hun liefde, vrije tijd en auto inzetten om hun plaatsgenoten naar hun bestemming te brengen.

Locatie
De Musketon
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: