Activiteit

Collegereeks Geheimschriften in de Oudheid

maandag 17 oktober 2022 , 14:45 - 16:00 uur
Illustration

Maandag 10, 17, 24 en 31 oktober, aanmelden kan alleen voor de hele reeks!

In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) en de Bibliotheek Utrecht organiseert Lunetten Wil Wel in oktober weer een gratis interactieve collegereeks in Bibliotheek Lunetten! Tijdens de colleges van OGJG gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, waarbij het ophalen van herinnering en kennis en het delen van ervaringen centraal staat.


Dit keer zal studentdocent Martine Diepenbroek je tijdens haar collegereeks ‘Geheimschriften in de Oudheid’ meenemen in de fascinerend wereld van geheimschriften uit de tijd van Herodotus, Caesar en de Spartanen! Ben je bijvoorbeeld al bekend met de zogeheten ‘scytale’? Dit is een simpele en zeer efficiënte methode van versleuteling met stokjes en papier om geheime boodschappen over te brengen! En wist je dat men vroeger ook onzichtbare inkt gebruikte om liefdesbrieven te schrijven? Tijdens deze reeks ontdek je de geheimen van oude geschriften én zie je dat geheime communicatie iets is van alle tijden!

Studentdocent Martine Diepenbroek is gepromoveerd in Oudheidkunde en Klassieke Talen aan de University of Bristol. Ze werkt aan geheime communicatie in de Grieks-Romeinse tijd. Momenteel werkt ze aan verschillende publicaties gebaseerd op dit werk. Het volledige proefschrift wordt daarnaast omgezet in een boek door Bloomsbury uitgeverij in Londen.

Ben je geïnteresseerd in deze collegereeks? Deze seniorencolleges vinden plaats op maandag 10, 17, 24 en 31 oktober van 15.00 tot 16.00 in Bibliotheek Lunetten (Hondsrug 21, Utrecht). Inloop vanaf 14.45 uur. Wil je hieraan meedoen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar contact@lunettenwilwel.nl of te bellen naar 06 171 234 54 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.)

Locatie
Bibliotheek Lunetten
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Deel dit: