Activiteit

Krijg de Kleertjes in Maart

zaterdag 25 maart 2023 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Deze maand ruilen we een weekje later dan het derde weekend zodat iedereen ook de kans heeft naar de Lunettense kledingbeurs te gaan. Daarom een extra gezellige ruilmiddag op de 25e! 

Sneaky Vlekjes 

Het doel is om kleding die schoon en heel een tweede leven te gunnen. Daarom zouden we fijn vinden als je vooraf je in te brengen kleding goed uitzoek en controleert op gaatjes en vlekjes. Vooral de melkvlekjes in de allerkleinste maatjes hebben de neiging zich verborgen te houden totdat je enthousiast klaarstaat met je stapeltje. ;)

Alvast op maat sorteren vinden de vrijwilligers ook heel fijn of... kom erbij!  We kunnen hulp gebruiken bij opbouw, opruimen en het uitzoeken van ingebrachte kleding en ondertussen leer je andere ouders/verzorgers kennen.

Krijg de Kleertjes spelregels:

- Je mag (ongeveer) evenveel kleding mee naar huis nemen als je hebt meegenomen. Wil je meer mee naar huis nemen? Overleg dan even met één van onze vrijwilligers
- Verwacht jij een kindje of is je kindje nog nergens uitgegroeid? Dan ben je welkom om een startpakket t/m maat 74 uit te zoeken. We hebben op het moment erg veel leuke dingen in kleine maatjes!

- Kom je kleding tegen die niet meer ruilwaardig is? Laat het ons weten.

- We nemen geen speelgoed, slaapzakjes, en beddengoed in. We hebben helaas te weinig ruimte om dat op te slaan. Bij Stichting Babyspullen zijn veel spullen welkom: https://stichtingbabyspullen.nl/- 

- Krijg de Kleertjes Lunetten wordt mede-mogelijk gemaakt door vrijwilligers die qua gezondheid kwetsbaar zijn. Daarom willen we jullie vragen om alleen naar de ruilmiddag te komen als jij en je gezinsleden geen klachten hebben. Zo proberen we iedereen zo gezond mogelijk te houden. 

Donaties welkom

Ons ruilpunt werkt met gesloten beurs. En dat is soms lastig, want we maken wel kosten. Denk aan (het vervangen van) de opslagbakken en het lidmaatschap van de landelijke kdk-organisatie.

Daarom gaan we een poging doen om af en toe wat stuivers binnen te schrapen:

- er zal vanaf nu een spaarpot staan bij de inlevertafel. Een vrijwillige bijdrage mag, maar deze staat er vooral voor iedereen die toevallig “tegen ons aan loopt” en vraagt wat die leuke schoentjes kosten… eerder kregen deze mensen het vaak zo mee, maar nu kunnen we er een vrijwillige bijdrage voor vragen 😁
- Aankomende ruilmiddag, zaterdag 25 maart, zullen onze eigen “poetsers” aangeboden worden: wasbare snoetenpoetsers, billendoekjes, wc-papier of waar je maar een klein poetsdoekje voor wilt gebruiken. Handgemaakt van afgekeurde inbreng en reststoffen. Heerlijk stevig en zacht!
- via de website www.krijgdekleertjes.nl kun je ook online kledingpakketten ruilen. Als je proruiler wordt, kun je aangeven bij welk ruilpunt je “hoort”. Als je hierbij aangeeft dat je bij ons “hoort” krijgen wij een beetje korting op ons lidmaatschap.

Kom jij ook? 

Tot de 25e, tot ruils!

Maaike, namens Krijg de Kleertjes Lunetten

 

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: