Activiteit

Korte cursus Tekenen en schilderen met plezier start 5 juni

maandag 5 juni 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Korte cursus Tekenen en schilderen met plezier, vijf sessies op woensdagavond. 

Deze cursus van 5 lessen werken we weer met gemengde technieken – en daarbij veel met aquarel. Let wel: we gebruiken aquarel in samenhang met andere materialen, zoals zwarte permanente pen, potloden, (andere) wateroplosbare materialen en hulpmiddelen voor het werken met aquarel.

Focus op plezier, enkele technieken leren, ontdekken van mogelijkheden van materialen.

Data: 5, 12,19 en 26 juni en 3 juli. 

Voor wie? Geschikt voor beginners.

Onderwerpen: Varia. Denk aan: dagelijkse dingen, dieren, landschap.

Inhoud. We maken er een korte introductie van – voor beginners is er de mogelijkheid om gewoon met potlood, pen en houtskool te beginnen. Wie meer ervaring heeft, mag de projecten als project in gemengde techniek doen. Gemengde techniek is dit seizoen werkstukken met een flinke dot aquarel.

Voor deze cursus kies ik wat projecten die eenvoudig genoeg zijn voor beginners, inspirerend genoeg voor mensen die al enige ervaring hebben.

Ook in het komend jaar geef ik minimaal één cursus gemengde techniek waarin aquarel wordt gebruikt. Maak nu vast kennis in deze eenmalige korte cursus!

Er is een lijst materialen die deelnemers zelf dienen aan te schaffen.  Voor een indruk hieronder een voorbeeld. 

Wil je eerst meer weten, neem even contact op met de docent, Corinne Bekker.

 

Materialen om zelf aan te schaffen: een kleine aquarelset*, minimaal drie penselen (één grote voor wassingen, twee ronde puntige penselen voor kleinere onderdelen en voor details), tekenmaterialen basis (potloden in meerdere hardheden, kneedgum).  Plus een of meer Derwent Inktense potloden (wateroplosbaar / na drogen watervast) en een tekenpen met watervaste inkt (Unipin, of Mikron van Sakura/Bruijnzeel). Overig: een wit waskrijtje (of oliepastel ) en/of maskeervloeistof. Tekenpapier en aquarelpapier. 

Een kleine aquarelset bevat minstens twee kleuren geel, twee rood en twee blauw - daarmee kun je bijna alle kleuren mengen. Aan te bevelen is ook: een Payne's grey (donkerblauw), een omber / sienna en een gele oker. Wit is niet nodig.

 

Locatie
De Musketon
Kosten toelichting
Kosten voor 5 lessen 90 euro.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Omschrijving doelgroep 
Geschikt voor alle niveaus, ook beginners
Illustration
Een tekening of schilderij maken van je schoenen is een heerlijke oefening. Van Gogh deed het al.
maximum aantal deelnemers
6
Deel dit: