Activiteit

Kunstwerk Zeelandschap naar Beatrixpark

maandag 3 juli 2023 , 19:00 - 20:00 uur
Illustration

De gemeente onderzoekt of het kunstwerk Zeelandschap een nieuwe plek kan krijgen in het Beatrixpark. We gaan het kunstwerk ook opknappen.
Praat mee op 3 juli Over de nieuwe plek in het Beatrixpark


Kunstwerk moet verhuizen
De gemeente Utrecht is op zoek naar een nieuwe plek voor het kunstwerk Zeelandschap. Het kunstwerk staat sinds de jaren ‘80 op het Smakkelaarsveld. Daar moet het in het najaar weg omdat er woningen komen. We gaan het kunstwerk ook opknappen.

Het kunstwerk
Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar David van de Kop. Het bestaat uit vier gekleurde vormen (sculpturen), die aan de buitenkant van aardewerk (keramiek) zijn. De vormen staan voor kenmerken uit de natuur, zoals de zee, een schelp en een golf.

Beatrixpark geschikte plek
Het Beatrixpark lijkt ons een geschikte plek voor het kunstwerk. Als het doorgaat, komen de 4 beelden op 4 plekken op het veld tussen het spoor bij het Ravelijnpad en de fortgracht van Fort Lunet III en langs het fietspad.

1, Hoge golf: langs het Ravelijnpad ter hoogte van de volkstuinen
2, Slingerbank en krul: op het veldje langs de fortgracht
3, Schelpvorm: langs het Ravelijnpad, vlak bij de fortgracht
4, Kadereliëf: langs de sloot bij het spoor, vlak bij de volkstuinen


Informatieavond 3 juli
De gemeente gaat graag met u in gesprek om te horen wat bewoners en gebruikers van het park hiervan vinden. Maakt u wel eens gebruik van het Beatrixpark? Of bent u gewoon benieuwd? Praat dan mee over de nieuwe plek in het Beatrixpark.

alle info is overgenomen van:

https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/vrije-tijd/kunst-en-cultuur/kunst-in-de-openbare-ruimte/kunstwerk-zeelandschap-naar-beatrixpark/

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: