Activiteit

Tekencursus voor volwassenen start maandagavond 2 oktober

maandag 2 oktober 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Cursussen Tekenen met plezier. Ook dit jaar weer cursus in de Musketon in Lunetten, Utrecht, op maandagavond, 20 tot 22 uur. De nieuwe cursus start op maandagavond 3 oktober. 10 weken, onderwerp ‘varia’. Geschikt voor beginners en meer gevorderde tekenaars. De tweede cursus start in januari.

Locatie: Buurthuis Musketon, Utrecht.
Data:
-    Data van de Cursus: start 2 oktober. 10 lessen op de maandagavond van 20 tot 22 uur. Geen les in herfstvakantie.
-    Een gratis kennismakingsles staat gepland voor maandagavond 11 september 20 tot 22 uur. Daarvoor volgt een apart bericht. Aanmelden via email: corinne.bekker@xs4all.nl
-    Een gratis terugkomles voor oudgedienden op maandag 18 september 20 tot 22 uur. (alleen bij voldoende deelname). Mail, app of bel mij op het bekende nummer.

Varia
We tekenen allerlei onderwerpen variërend van dagelijkse objecten, stilleven, landschap, planten, dieren tot portret en abstracte onderwerpen. We oefenen basistechnieken voor al het tekenen, om te beginnen met zwart-wit materialen (potlood, houtskool o.a.). We tekenen naar foto’s en naar 3D-objecten. Ik maak opdrachten voor zeven lessen; de laatste drie lessen mag je zelf een project bedenken. Voor wie dat nog nieuw is help ik kiezen.

Materialen. We werken met houtskool, potloden in verschillende hardheden, inktpennen en mogelijk ook inkt op een omsteekpen (dip pen) of penseel; mogelijk ook een kleurmateriaal als kleurpotlood, soft pastel, oliepastel, aquarel.
De basismaterialen (o.a. tekenpapier, pen met permanente inkt, potlood, houtskool) dien je zelf aan te schaffen. Een deel breng ik mee, zodat je niet alles zelf hoeft te kopen. De lijst met zelf te kopen materialen en suggesties is beschkbaar rond 4 september.

Tekenen met plezier: wat houdt dat in?
We zullen zowel een paar projecten doen die vrij zeker tot een geslaagd resultaat leiden. Bij sommige lessen is resultaat niet het (eerste) doel. We doen oefeningen om je vaardigheid te stimuleren, maar ook oefeningen die gaan over losser werken, creativiteit / probleem oplossen in je tekening, of werken aan compositie. Wees bereid om af en toe wat aan te klungelen, dat hoor er ook gewoon bij.

Ik heb gezien bij beginnende cursisten dat starten met een paar lessen die zeker tot een geslaagd resultaat leiden, het plezier aanmerkelijk verhoogt. Daarna voelen ze zich ook zekerder. Dan is het makkelijker de moed op te brengen om nieuwe dingen te proberen. Ik heb zelf leren tekenen van iemand die veel oefeningen deed en vooral heel veel afwisseling inpaste. Afwisseling helpt om te blijven oefenen. We wisselen ook materialen af. Zo leer je je voorkeuren kennen.

Groepsgrootte: we tekenen in een kleine groep, maximaal 8 deelnemers. Je kunt in zo’n kleine groep ook rekenen op persoonlijke aandacht.
Aanmelding. Meld je alsjeblieft aan bij mij als docent, Corinne Bekker, via het formulier op deze pagina (ik krijg dan een email). Ik stuur je dan een betaalverzoek. Je ontvangt een email als bevestiging als je bent toegelaten in de cursus. Dan ben je zeker van deelname.

Cursus gaat door bij deelname van 5 deelnemers. Mocht het niet door kunnen gaan, krijg je je geld terug. Er zijn al aanmeldingen.

Nieuwsbrief. Kun je nu niet, maar blijf je graag op de hoogte van mijn cursusaanbod? Volg de link om je aan te melden voor mijn nieuwsbrief: https://mailchi.mp/e3ba6bc6c5e6/mailinglist-tekenlessen-corinnebekker

Locatie
De Musketon
Kosten toelichting
180 euro voor 10 lessen
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Omschrijving doelgroep 
Geschikt voor elke leeftijd of niveau, ook beginners. De eerste cursus van het jaar is het best voor beginners. De groep is klein - ik kan dus oefeningen en opdrachten aanpassen aan de ervaring en/of wensen van deelnemers. Meestal is de leeftijd van deelnemers tussen 30 en 75 jaar oud. Af en toe doen er jongeren mee.
maximum aantal deelnemers
5
Deel dit: