Activiteit

Open huis dagactiviteitencentrum De Gildenborgh

vrijdag 13 oktober 2023 , 14:00 - 15:30 uur
Illustration

Een leuke quiz, een beweegspel, en een kopje koffie of thee met wat lekkers. Dat is een greep uit de activiteiten die je tijdens het Open Huis van dagactiviteitencentrum De Gildenborgh kunt verwachten. Mensen kunnen op vrijdag 13 oktober 2023 van 14.00-15.30 uur op een ongedwongen manier de sfeer komen proeven en kennis komen maken. En natuurlijk kunnen mensen bij onze begeleiders terecht voor meer informatie. Aanmelden voor de open dag is niet nodig!

Het dagactiviteitencentrum is voor mensen die een dagje ouder worden en wat ondersteuning kunnen gebruiken. Samen met bezoekers en deskundige begeleiders maken ze van elke dag een mooie dag. Met fijne bewegingsactiviteiten, met fitness voor het brein en met sociaal contact. Maar vooral: met volop deskundige aandacht voor de bezoekers. De Gildenborgh is elke weekdag geopend voor ouderen met een indicatie. De bezoekers worden opgehaald en weer thuisgebracht.

    Waar: Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh, Beneluxlaan 924, 3526 KJ in Utrecht
    Wanneer: 13 oktober 14.00-15.30 uur
    Voor wie: buurtgenoten, potentiële bezoekers en hun naasten en andere geïnteresseerden

Prettige houvast
Steeds meer mensen worden een dagje ouder, ook in Utrecht. Als mensen een dagje ouder worden, willen ze bezig blijven. Ook als ze niet meer zo actief zijn als vroeger, lichamelijk achteruitgaan, of te maken hebt met geheugenproblemen. Voor veel ouderen zijn dagactiviteitencentra dan een prettige houvast in het dagelijks leven. Het programma dat wij aanbieden draagt bij aan wat iedereen het liefste wil: zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Bovendien is er plek, mensen kunnen direct terecht. Er is geen wachtlijst. Het dagactiviteitencentrum kan mantelzorgers die zorgen voor hun naaste even ontlasten. Uit onderzoek blijkt dat 10% van de mantelzorgers zich overbelast voelt. In Nederland besteden 2,6 miljoen mensen meer dan één dag per week aan mantelzorg.

Locatie
Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh
Kosten toelichting
nvt
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep 
Mensen die ondersteuning bij de dagstructuur kunnen gebruiken. Voor naasten en mantelzorgers. Voor buurtbewoners die willen kennismaken,
Illustration
 
Documenten
Deel dit: