Activiteit

Amelisweerd vanuit de bomen

zondag 15 oktober 2023 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Rechten voor Natuur

Rechten voor de Natuur is een wereldwijde beweging die ons uitdaagt om anders na te denken over onze relatie met de natuur. Kunnen we bossen en bomen een eigen stem geven door ze rechten toe te kennen? Kunnen we de bomen van Amelisweerd op deze manier voor zichzelf laten spreken? 
Maak zondag 15 oktober in Amelisweerd kennis met een keur aan ideeën rond rechten voor de natuur. Luister naar en praat met milieujuristen en boswetenschappers. Ervaar wat het kan betekenen als natuur rechten krijgt.

Programma: LET OP, AANMELDEN

Reservering is verplicht omdat er een maximum aantal personen per onderdeel geldt. Vanaf woensdagavond 20 september kun je gratis kaarten reserveren (doneren mag altijd) voor de diverse onderdelen en meer achtergrondinformatie per onderdeel vinden. Houd deze site in de gaten voor eventuele aanpassing van het programma!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-amelisweerd-vanuit-de-bomen-721077441037?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Documentaire Rechtszaak in het park – de bomen spreken zich uit. Dit is een documentaire over de speculatieve rechtszaak eind 2022 in het Amstelpark waarin de bomen van dit park centraal stonden en hun verhaal konden vertellen.

Workshops Natuurrechten (hoe werkt ‘rechten voor de natuur’ in de praktijk), Zoöp (organisatiemodel voor samenwerking tussen menselijk en niet-menselijk leven) en Inheemse visie (een niet-westerse kijk op de natuur). Dit zijn korte, actieve workshops.

Workshop De Boom in, met de klimmers de boom in.

Kinderprogramma voor  4-12 jaar; begeleiding door verzorgers/ouders niet noodzakelijk
Klik hier voor het overzicht van het programma en voor meer informatie per onderdeel plus tijdstip.

Locatie
Locatie: Koningslaan 9, bij landhuis Oud Amelisweerd.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: