Activiteit

Natuurcollege biodiversiteit

zaterdag 25 mei 2024 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

De internationale week van de biodiversiteit sluiten we af met een natuurcollege biodiversiteit op stadsboerderij Koppelsteede. We gaan met elkaar op zoek naar de variëteit in planten en dieren op het terrein van onze stadsboerderij. Onze gids is wijkbewoner Luc Hoogenstein, ervaren allround bioloog. Hij neemt ons mee en leert je kijken naar de natuur om ons heen en waar op te letten
Anders dan gebruikelijk natuurcolleges beginnen we dit keer niet met een presentatie binnen maar gaan we meteen buiten op zoek. We willen vooral de verscheidenheid in soorten in beeld brengen en natuurlijk de samenhang tussen alles wat we zien. Koppelsteede heeft een aantal bijzondere biotopen waar mooie soorten zijn gevonden: kamgras, rietorchis, spinnende watertor en de ijsvogel.

Luc Hoogenstein, bewoner van Lunetten, heeft een boek geschreven  “mijn 1000-soorten tuin’ waarin hij een jaar lang bijhield welke soorten hij in zijn stadstuin in Lunetten tegenkwam. Indrukwekkend en heel inspirerend. Zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk.

Het natuurcollege start om 15 uur en streven naar afsluiten om 17.00 uur

 

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten toelichting
€ 5
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: