Nieuw bericht

Lunetten in tijden van corona folder

geplaatst op 4 april 2020, 18:35 uur, door Cees van den Brink

Om belangrijke informatie ook bij de niet digitaal vaardige bewoners van de wijk onder de aandacht te brengen hebben actieve bewoners in Lunetten een folder gemaakt.
In de folder staat een aantal belangrijke telefoonnummers vermeld. Zo kunnen ook niet digitaal vaardige bewoners snel de juiste informatie vinden.


Ook nodigt de folder wijkbewoners op om mede-wijkbewoners te steunen waar dat nodig is. De folder bevat twee uitknipbare kaarten die je in kan vullen en bij je buren door de brievenbus kan doen. Dat kun je doen als je denkt dat er misschien hulp nodig is bij bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten. Ook staan in de folder de contactgegevens vermeld van initiatieven bij wie je je aan kunt melden als je je actief in wilt zetten.

Voor de oudere bewoners die hun tijd momenteel vooral binnen doorbrengen en daardoor minder beweging krijgen, zijn enkele simpele bewegingsoefeningen opgenomen om toch een beetje fit te blijven.

De folder wordt door jonge betrokken wijkbewoners huis-aan-huis verspreid, zodat de kans zo groot mogelijk is dat ouderen en andere kwetsbare bewoners bereikt worden.

De verwachting is dat uiterlijk dit weekend de folder bij iedereen in de brievenbus ligt. De folder is een initiatief van actieve wijkbewoners die betrokken zijn bij een van de samenwerkende bewonersinitiatieven in de wijk. De folder is tot stand gekomen in overleg met de professionals in de wijk en met steun van het Initiatievenfonds/Wijkbureau Zuid.

2 foto's
Folder Lunetten in tijden van corona
Bedankt meiden!