Bericht

Help deze kerst oorlogskinderen: de Kilimanjaro Challenge van Lunetten

Geplaatst op 12 december 2019, 12:51 uur

Geld inzamelen voor War Child

Judith Kobben en Ellen Brinksma gaan in januari de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro beklimmen. In zeven dagen lopen ze naar 5.895 meter hoogte waar het wel 25 graden kan vriezen. De Lunettense buurvrouwen doen dat om geld in te zamelen voor WarChild en daarmee kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

De combinatie van het sportieve en het sociale was wat ons inspireerde. Wereldwijd groeit één op de vijf kinderen op in oorlog. Al die kinderen die dingen hebben gezien die ze niet horen te zien. Terwijl wij en onze kinderen hier in vrijheid kunnen leven. WarChild helpt de oorlogskinderen om de controle over hun leven terug te krijgen.

Flink getraind

Met nog vijf weken te gaan wordt er flink getraind. Met de groep waarmee we de Kilimanjaro gaan beklimmen hebben we een voorbereidingsweekend in de Ardennen gehad, daarnaast doen we zelf minstens drie keer per week aan sport. Voor Judith is dat onder andere hardlopen, HIIT-trainen, weekends wandelen overal in Nederland en ook over de grens, voor Ellen is het een combinatie van hardlopen, trailrunnen, bootcamp, zoveel mogelijk te voet of op de fiets doen en af en toe een voetbalwedstrijd fluiten. 

Sponsorgeld

In totaal gaan 69 deelnemers verdeeld in drie groepen de uitdaging aan in de vijfde editie van de War Child Kili-Challenge. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. We hebben hiervoor een actiepagina waarop al ruim 6 000 euro is binnengekomen en we hopen naar de 7 000 te gaan! 

Voor alle Lunettenaren die 2019 goed willen afsluiten of 2020 goed willen beginnen: doe een kleine donatie. En wellicht inspireert onze aktie jou om volgend jaar de uitdaging uit te gaan!

Deel dit: