Bericht

Wil je meedoen? BetrokkenBuurtLunetten@gmail.com

Geplaatst op 8 juli 2020, 10:04 uur

Beste buur,

Als actieve buurtbewoners hebben we het gevoel dat in de onzekere tijden van  corona naast vervelende gevolgen, ook veel goede dingen tot stand zijn gekomen. We denken dat een grote bereidheid is getoond om iets voor elkaar te doen en meer dan gewoonlijk naar elkaar om te zien. We horen dat mensen voor elkaar boodschapjes doen, elkaar met enige regelmaat bellen, met elkaar contact onderhouden met een app-groepje en net iets vaker een praatje (op de afgesproken afstand) op straat met elkaar maken.

Op de ene plek is dat misschien spontaan tot stand gekomen en op andere plekken was er al contact tussen buren doordat ze een straatfeest organiseren of andere dingen samendoen, bijvoorbeeld in een flat via de vereniging van eigenaren of samen iets regelen direct in de buurt. Iedere straat-buurt of flat vult dat op zijn eigen manier in.

Wij willen graag die verschillende ervaringen met elkaar uitwisselen (kennis delen) en elkaar      inspireren (leren).  Misschien ook om anderen te inspireren die ook de behoefte voelen om in hun directe woon-leefomgeving meer met anderen in contact te komen en wel eens van anderen willen horen hoe zij dat hebben gedaan.

Of het waar is weten we niet, maar we denken dat het makkelijker is om er voor elkaar te zijn als je elkaar een beetje kent in de straat-buurt-flat en dat we daarmee met elkaar een meer betrokken, zorgzame en veiligere woon- en leefomgeving maken.

Wij zouden het leuk vinden als je jouw ervaringen wilt delen, maar ook als je van anderen wilt leren ben je van harte uitgenodigd om aan te sluiten.  Vind jij dit idee ook leuk of interessant? Je kunt je aanmelden via BetrokkenBuurtLunetten@gmail.com.

Bij voldoende belangstelling nemen wij dan het initiatief om een (netwerk-)bijeenkomst (liefst fysiek of anders digitaal) te organiseren.  We doen dat onder het motto Betrokken Buur(t).

Wij vinden het een mooie gedachte als vanuit een lastige tijd mooie dingen blijven bestaan of nieuwe dingen ontstaan waarbij onderlinge samenhang, omzien naar elkaar en hulp en zorg voor elkaar, onderdeel zijn van “het nieuwe normaal”.  Mocht er nog een tweede corona-golf komen, wat we niet hopen, dan zijn we er goed (of nog beter) op voorbereid.

We horen graag van je!

BetrokkenBuurtLunetten@gmail.com

Martin, Sjoerd en Susan

 

Deel dit: