Activiteit

Workshops KlimaatGesprekken

woensdag 14 oktober 2020 , 19:15 - 21:15 uur

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? En hoe betrek je anderen daarbij? Hoe ga je het gesprek aan?

Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor onze workshopreeks. Samen met gelijkgestemden ontdek je manieren om je leven klimaatvriendelijker in te richten. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en leuk.
In de workshopreeks van KlimaatGesprekken maak je deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren. In zes workshops van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een coach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips. Je leert tevens hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.

Iedereen kan meedoen.  Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ LEREN EN DOEN?

Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Wat verandert er straks waarschijnlijk en misschien? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

WORKSHOP 2: WONEN

Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mededeelnemers?

WORKSHOP 3: ETEN

Eten doen we elke dag. Voor het klimaat maakt het veel uit wat we eten en wanneer. Is de klimaatimpact van bananen anders dan van champignons? Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?
 
WORKSHOP 4: VERVOER en VAKANTIE

Vakanties, woon-werk verkeer, vrienden en familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 kleine en grote acties is er altijd een waarmee jij een verschil kan maken.

WORKSHOP 5: CONSUMEREN

Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank kopen, of een avondje theater? Kleding heeft veel impact, maar is ook heel persoonlijk. Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe leef je gelukkig, maar met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN
MET ANDEREN

Wonen, werken, reizen en eten doen we samen met anderen. Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt?

De workshops worden door het hele land gegeven, en dus ook in Lunetten! Meer informatie en aanmelden: www.klimaatgesprekken.nl. Voor meer specifieke info over de workshops in Lunetten kun je mailen met Marieke: marieke_eeltink@live.nl

 

 

 

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten toelichting
45,- hiervoor krijg je zes workshops, een prachtig lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert!
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: