Activiteit

Update data: Collegereeks Oud Geleerd Jong Gedaan: Filosofie

donderdag 19 november 2020 , 10:00 - 11:30 uur

Update 10 november: nieuwe data
Vanwege de aangescherpte maatregelen per 4 november – waaronder de sluiting van bibliotheken en buurthuizen – kon deze activiteit niet op de geplande datum van start gaan. Inmiddels is bekend dat de bibliotheek vanaf volgende week weer als locatie beschikbaar is. De reeks colleges vindt nu plaats op 19 & 26 november en 3 & 10 december.

Voor deze eerste reeks colleges hebben zich inmiddels voldoende deelnemers aangemeld, maar bij voldoende belangstelling gaan we kijken of er in 2021 een of meerdere reeksen ingepland kunnen worden. Laat het ons weten als je interesse hebt en ook voor welk thema je interesse hebt.

In november en december organiseert Lunetten Wil Wel in samenwerking met de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en de Bibliotheek Utrecht een reeks van 4 colleges op de donderdagochtend in de bibliotheek in Lunetten.

Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks Filosofie, toegankelijk voor met name oudere geïnteresseerden. Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges. In alle colleges zal de mens centraal staan. Studentdocente Carlijne Vos behandelt in deze vier colleges de volgende onderwerpen:

  • De Rationele Mens: ‘ik denk dus ik ben’.
  • Is De Mens Goed of Slecht?
  • Opstaan Als de Wekker Gaat, Waarom?
  • Technologie: van Hamers tot Robots

Ben je én nieuwsgierig én leergierig?
Inmiddels is de inschrijving voor deze reeks gesloten, maar laat het weten als je interesse hebt in een mogelijk volgende reeks via de mail op contact@lunettenwilwel.nl onder vermelding van je naam en je contactgegevens.

Planning
De colleges zullen gegeven worden op vier achtereenvolgende donderdagen in november en december: 19 & 26 november en 3 & 10 december, telkens van 10.30 tot 11.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur. De locatie is de Bibliotheek in Lunetten, gevestigd in buurtcentrum De Musketon.
Uiteraard is een voorbehoud in verband met de ontwikkelingen rondom corona van toepassing en gelden t.z.t. de op dat moment van kracht zijnde regels.

Kosten
Dankzij een Europese subsidie kan deze collegereeks gratis aangeboden worden, er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Inhoud colleges
Kijk hier voor meer informatie voor de inhoud van de afzonderlijke colleges.

Locatie
De Musketon
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Dankzij een Europese subsidie kan deze collegereeks gratis aangeboden worden, er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Documenten
Deel dit: