Activiteit

Kimchi workshop

donderdag 7 september 2023 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

In deze workshop leer je hoe je traditionele kimchi van Chinese kool en andere groenten (uit de moestuin van Koppelsteede) maakt. Kimchi is een manier van fermenteren waardoor de groenten lang houdbaar zijn.
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Kimchi zit vol vitamines, zoals vitamine A, vitamine B en vitamine C. Daarnaast is het rijk aan vezels, calcium, en aan melkzuurbacteriën

De workshop bestaat uit een stukje geschiedenis: wat is kimchi en waarom deze wijze van inmaken. Wat kun je ermee, hoe eet je kimchi. We gaan ook proeven. Daarna gaan we aan de slag. Wassen, snijden, afmeten, verhitten, in weckpot doen.

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Snijplank
• Schone theedoek
• Koksmes (als je die hebt)
• Mengkom
• Schort (indien wenselijk)

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

De workshop wordt gegeven door Pao Choi en Charlotte Verhoeve. Pao heeft een kookatelier op het Hof van Cartesius en kookt sinds 3 jaar plantaardig Aziatisch met lokaal geoogste groenten. Charlotte is onze moestuinjuf en assisteert Pao.

Aanmelden: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/kimchi-workshop/

 

 

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten toelichting
30
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die gezond en lekker wil eten
Illustration
 
Deel dit: