Corona verhalen Lunetten

headerbeeld

Lunetten in tijden van corona: de verhalen

We kennen Caronne Ionescu als actieve bewoonster van de wijk en als schrijver en verhalenverteller. Ze verzorgt o.a. de inleidingen bij de Buurtdialogen die in Lunetten georganiseerd worden. Ze is bezig met het schrijven van haar levensverhaal en met de voorbereiding van een kinderboek en plaatst met regelmaat berichten op Prikbord Lunetten.

Ook voor Caronne is deze coronatijd een spannende en onzekere tijd. Maar ook een inspirerende tijd waarin ze betrokken wil zijn bij de mensen in de wijk.
Daarom kwam ze met het idee om de wijkbewoners de kans te geven hun verhaal te doen. Ze roept iedereen op om zijn of haar ervaringen in deze corona tijd te delen om elkaar nu te steunen en om straks misschien wel een mooi tijdsdocument samen te kunnen stellen.

  • In deze hectische tijden krijgen we allemaal te maken met momenten van onzekerheid en kunnen we voor grote uitdagingen komen te staan.
  • Het corona-virus heeft een enorme impact in maatschappij en vooral ook in de levens van ons, burgers. Ook bij ons in Lunetten.
  • Graag willen wij een platform bieden aan iedere inwoner van Lunetten die daartoe de behoefte voelt, om zijn en/of haar ervaringen op te schrijven, te dichten, of te tekenen. Ook kinderen kunnen hun verhalen hier kwijt.
  • De bijdragen zullen in eerste instantie geplaatst worden op Lunetten.nl. Op een later tijdstip gaan we bekijken hoe een en ander gebundeld kan worden, zodat we een ‘Tijdsdocument’ creëren. Een document waarin verhaald wordt hoe de inwoners van Lunetten in deze heftige tijd met alle maatregelen en beperkingen zijn omgegaan.
  • Iedereen mag zo veel inzenden als hij of zij wil. Echter vragen we wel om geen politieke meningen te verkondigen, niet met de vinger te wijzen en fatsoenlijke taal te bezigen. Dat zal iedereen sowieso vast wel doen, maar we willen het toch even gezegd hebben.
  • Het is geen wedstrijd. Het gaat niet om goed of mooi. Het gaat om oprecht. Het biedt ook een kans alles even van je af te schrijven. Om die reden is het ook mogelijk anonieme inzendingen te doen. Wij zullen dat respecteren.
  • We streven ernaar alle inzendingen te plaatsen op lunetten.nl en later te bundelen.

Zelf je verhaal, gedicht of tekening plaatsen kan via de het menu-item Iets plaatsen
Je kunt daar de knop 'jouw eigen coronaverhaal delen' selecteren.
Als je je verhaal geplaatst hebt, zie je jouw bijdrage hier terug: lunetten.nl/verhalen

Stuur je liever anomiem je inzending in, mail dan naar contact@lunetten.nl , je naam is dan alleen bij de redactie bekend en je bijdrage wordt anoniem geplaatst.

De redactie van lunetten.nl behoudt zich het recht voor inzendingen te weigeren, te verwijderen of op inzendingen een lichte vorm van redactie uit te voeren.

Voor een later samen te stellen bundeling van verhalen, gedichten en tekeningen zal t.z.t. contact opgenomen worden en om toestemming gevraagd worden.