Blogpost

Mijlpaal: Eline van de Veen is de 100e persoon op Lunetten.nl

Geplaatst op 4 oktober 2019, 15:03 uur

Amper 10 dagen na de officiële lancering van de nieuwe wijkwebsite heeft de 100ste persoon een profiel aangemaakt. Succes moet je vieren dus maakte een van de beheerders van Lunetten.nl een afspraak met Eline van de Veen.

Wie is Eline en waar kent Lunetten je van?

“Ik woon al 20 jaar op Texel en kijk uit op de volkstuinen, het Beatrixpark en aan de achterkant op daktuinen. Ik laat mezelf bijna iedere dag uit in het park of in Amelisweerd. Mensen kunnen me dus kennen als wandelaar. Ik geef op woensdagochtend ook yogalates (een combinatie van yoga en pilates) in Fit Lunetten. Dat is mijn ‘bijberoep’ waarvan mensen me ook kunnen kennen.”

Je hebt naast je profiel ook de organisatie Zin in Buiten aangemaakt op Lunetten.nl. Je hebt dus ook een hoofdberoep?

“Ja, ik adviseer particuliere grondeigenaren en groene organisaties bij de ontwikkeling van nieuwe, groene projecten. Ik help met het betrekken van burgers en klanten bij het project, met landschaps/plattelandsontwikkeling en met nieuwe financiering daarvoor. Het klinkt breed en dat is het ook. Mijn boek heet "Handboek Ondernemend buitenleven" en dat dekt de lading goed. Ik ben ook betrokken bij de Utrechtse Euro, dat is een betaalmiddel waar ongeveer 150 Utrechtse ondernemers aan mee doen. Een project waar ik echt trots op ben is mijn platform seats4silence.com. Daar vind je plekken in het groen (zoals ons eigen Fort Lunet IV) waar je kunt werken, ontmoeten en vergaderruimte huren. 

 Wat is je grootste wens voor Lunetten?

“Ik ben ontzettend trots op de Natuurgroep Lunetten. Ze hebben een goed beheerplan. Er leven veel zeldzame soorten, vooral amfibieën. Er is ook een Historische kring Lunetten met een paar mensen die alles weten over onze wijk. Lunetten is onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Mijn droom is dat het bewustzijn van wijkbewoners over de natuur en de Waterlinie nog groter wordt. Ik zou het tof vinden als er een Waterliniewandeling als audiotour komt. Die gaat dan langs de plekken in de wijk waar je het oude landschap nog heel goed kunt herkennen.

Wil je nog iets zeggen?

“Ja, er zijn zoveel mensen actief in en voor Lunetten. Je zou een hele serie van deze interviews kunnen maken. Zo leren we allemaal meer mensen kennen. En wie weet wat daar weer uit voortkomt aan mooie, verbindende initiatieven.”

Puik plan Eline! Bedankt voor de tip, voor het aanmaken van het 100-ste profiel op Lunetten.nl en voor deze ontmoeting. Veel plezier met je biologische voedselpakket.

“Jullie ook bedankt voor deze verrassing!”

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Satori De Ruijter

Hey lieve Eline. Top hoor. Goed bezig. Knuffel Satori
vr 4 oktober 2019 21:23
Wil je reageren? Meld je dan aan.