Verhaal

Ik hoef me nog niet te vervelen...

Geplaatst op 4 april 2020, 08:34 uur

De afgelopen weken betekenden voor de meeste mensen een flinke omschakeling. Noodgedwongen moet er ineens vanuit huis gewerkt worden, iets wat veel mensen toch niet echt gewend zijn. En je moet er maar net het werk voor hebben dat daarvoor geschikt is. Gelukkig heb ik dat én ben ik al langer gewend om in ieder geval een deel van mijn werk vanuit huis te doen. Ook kwam ik er tot mijn verrassing achter dat ik werkzaam ben in een 'essentieel beroep', namelijk in het werkveld van de communicatie. En dat kon ik de laatste weken goed merken, ik heb me nog geen moment verveeld.

Nu sta ik ook bekend als iemand die meerdere petten op heeft en bij meerdere organisaties betrokken is. Een van de dingen waar ik me de afgleopen weken voor druk gemaakt heb is de corona-initiatievenpagina op nizu.nl. Als ambassadeur informele zorg vertegenwoordig ik het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht) in Utrecht Zuid, daarnaast doe ik nog een stukje website-beheer op nizu.nl. Dus toen het idee geopperd werd om op die website een overzicht te maken van alle corona-gerelateerde intiatieven in Utrecht, van landelijke telefoonlijnen tot buurtgerichte initiatieven, was het even flink aanpoten. De pagina blijkt een schot in de roos en biedt professionals in het sociaal maatschappelijk domein, maar ook de bewoners van Utrecht, een aardig complete dwarsdoorsnede van alle opties die er zijn om hulp in te roepen of om je als actieve bewoner/vrijwlliger aan te verbinden. Ook de gemeente Utrecht blijkt de website breed te promoten onder de medewerkers, waardoor de website een nog groter bereik krijgt. Trots dus dat ik van de radertjes in dat raderwerk ben.

Iets anders waar ik de afgelopen weken druk mee geweest ben is de ontwikkeling van een folder gericht op niet digitaal vaardige bewoners in Lunetten. Met een aantal andere actieve bewoners hebben we het intiatief genomen om zo'n folder te maken, vanuit de gedachte dat in een wereld die vooral gericht is op het verstrekken van online informatie, de niet digitaal vaardige mensen die informatie mislopen. Binnen no time is het gelukt om de inhoud van de folder te bepalen en de folder te laten produceren en verspreiden. Als het een beetje meezit heeft iedereen in Lunetten dit weekend de folder in huis.

Ondanks alle ellende die deze coronatijd met zich meebrengt prijs ik mezelf gelukkig dat ik op deze manier van betekenis kan zijn. Voor mij geen Netflix-marathons of grote opknapklussen in huis, maar gewoon bezig met wat ik het liefste doe: initiatieven van de grond trekken, communiceren via allerlei kanalen, mensen enthousiasmeren en zorgen dat het gebeurt.
Ik ben me er inderdaad van bewust dat dat een gelukje is, niet iedereen heeft nl. de kans om in het vak dat hij of zij doet op zo'n manier actief te zijn in deze coronatijd. Voor mij is het ook afleiding en voelt het ook als nuttig bezig zijn. Ik hoop dat ik de komende weken dat gevoel vast kan houden...Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

bericht verwijderd