Verhaal

Turn turn turn

Geplaatst op 23 juli 2020, 22:09 uur

Turn turn turn

27 maart. Wat een vreemde tijd. Persconferenties van Rutte die indruk op mij maken. Net als doventalk Irma Sluis. Ik wil met eigen ogen zien hoe het centrum van Utrecht eruit ziet. Ga eerst via Station Lunetten naar Utrecht CS.  Weliswaar raadt de NS af in de trein te stappen als je geen vitaal beroep hebt, maar mijn nieuwsgierigheid wint. Twee grote treinstellen. In mijn treinstel 5 coupés, met daarin elk één reiziger. Op CS zijn een paar winkels open. Bij AH wil ik een capuccino, maar mag daarvoor ik eerst een rondje lopen met een mandje dat is schoongemaakt.

Daarna wandelen door Hoog Catharijne. Helemaal leeg met uitzondering van een paar wandelaars zoals ik. Een vervreemdende ervaring. Op Vredenburg  is nog een kleine markt. Richting Mariaplaats een eenzame trommelaar die het straatgeluid beheerst. Uiteraard geef ik hem wat geld. Kom langs Run2Day en bedenk dat ik een nieuw thermoshirt nodig heb. Verder is er niemand in de winkel dus 1.5 meter afstand is geen probleem. Koop ook nog een paar hardloopsokken met klein beetje korting.

Even verderop een bonbons/ijszaak waar maar één persoon tegelijk naar binnen mag. Omdat er iemand wordt geholpen wacht ik rustig buiten, maar laat even later een dame voorgaan die hoog nodig daar naar het toilet wil. Wat niet wordt toegestaan vanwege de strenge regels. ‘Waar kan ik dan naar de WC’? klinkt een beetje wanhopig de vraag. Ik moet haar het antwoord schuldig blijven.

Eigenlijk is het nog iets te fris, hoewel ik vandaag voor het eerst geen winterjas meer aan heb. Koop toch een bakje met mango-ijs en slagroom en eet het lopend langs de Oudegracht op. Daarnaar naar huis.

’s Avonds geniet ik van de laatste uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD) met Matthijs van Nieuwkerk. De laatste jaren keken we van 19.00-20.00 uur regelmatig. Positieve inzet, vaak mooie muziek, het boek van de maand. Hoogtepunt deze laatste avond is Ilse DeLange, die de klassieker Turn Turn Turn van The Byrds in een nieuw jasje steekt. Speciaal op verzoek van Matthijs. Ontroerend. Wat zal ik DWDD gaan missen.   

Deel dit: