Bericht

RIVM opent steunpunt voor mensen met zorgen over Corona

Geplaatst op 9 oktober 2020, 12:24 uur

De coronacrisis eist niet alleen fysiek maar ook mentaal zijn tol. Zorgen over iemand die corona heeft, eenzaamheidsgevoelens of stress over geld, komen nu vaker voor. Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een online platform gelanceerd voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt: Steunpunt Coronazorgen.

Bij het online loket vind je 'de nieuwste toegankelijke en betrouwbare informatie' en doorverwijzingen naar hulpinstanties. Steunpunt Coronazorgen is verdeeld in drie pijlers: 'Ik heb zorgen', 'Ik help een ander' en 'Ik werk in de zorg'.

Aandacht voor elkaar
Het Steunpunt is een initiatief van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM. Het Steunpunt is onderdeel van de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’, die dinsdag 6 oktober door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge wordt afgetrapt. De campagne spoort mensen aan elkaar aandacht te geven en stil te staan bij het verdriet dat het coronavirus heeft veroorzaakt.

Minister de Jonge: "Voor iedereen is deze periode zwaar. Of je nou bang bent om ziek te worden of al ziek bent geweest. Als je financiële gevolgen ondervindt van de maatregelen of als je iemand verloren hebt. En ook als je je sociale contacten en het normale leven mist. Wat aandacht voor elkaar is nu extra belangrijk. Het Steunpunt Coronazorgen helpt met informatie en tips, bijvoorbeeld wanneer u zich zorgen maakt over de mentale gezondheid van iemand in uw omgeving."

Bron: RIVM

Illustration
 
Deel dit: