Blogpost

Lunetten tekent en schrijft voor bewoners verpleeghuis

Geplaatst op 5 maart 2021, 20:03 uur

Het verpleeghuis waar ik werk werd in februari 2021 getroffen door een Corona-uitbraak. Bewoners moesten daarom op hun kamer blijven. Ze konden niet meer samen koffiedrinken en samen eten. Gelukkig mochten ze wel bezoek ontvangen (1 persoon per dag). Bezoek en personeel moesten volledige beschermingsmiddelen dragen. Daardoor zie je alleen de ogen van mensen. Het was voor iedereen erg zwaar. Ook al omdat er bewoners ziek werden en ook overleden.

Op de donderdag voor de voorjaarsvakantie vroeg ik in een berichtje op Prikbord Lunetten om opbeurende tekeningen en kaarten. Hele schoolklassen gingen aan de slag op de vrijdag voor de vakantie. En heel veel andere mensen ook. Binnen 3 dagen had ik zo'n 150 kaarten en tekeningen die konden worden uitgedeeld. Vaak met lieve teksten erop. Ik vond het heel ontroerend.

De bewoners waren blij met de kaarten en tekeningen. Ze waren verrast dat er in Lunetten zo goed aan hen werd gedacht. Dank aan iedereen die heeft geholpen!

Illustration
Behalve deze tafel waren er nog 2 tafels vol tekeningen en kaarten. Het was een ontroerend en bemoedigend om ze te bekijken en te lezen. De bewoners waren er erg blij mee.
Deel dit: