Bericht

Petitie en spoken word video Amelisweerd

Geplaatst op 17 maart 2021, 08:50 uur

In het weekend van 6 & 7 maart werd de petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ online gezet. De petitie werd al binnen anderhalve dag 20.000 maal ondertekend.
Vervolgens lanceerden in de loop van vorige week een aantal bekende en minder bekende Utrechters een spoken word video onder de noemer #stopdeverbreding.

In deze video vragen ze met een gedicht van Vincent Bijlo nadrukkelijk aandacht voor het behoud van Amelisweerd en dringen aan op het stoppen van de verbreding. De oproep wordt o.a. gedaan door Carice van Houten, Maarten van Rossem, Denise Jannah, Joris Linssen en Barry Atsma.

Met de hashtag #stopdeverbreding werd de video op de dag van lancering trending op Twitter, waardoor de actie ook in de media werd opgepikt.
Al deze aandacht voor Amelisweerd leverde ook voor de petitie een enorme boost die nog niet is uitgeraasd. Vandaag, 17 maart, verkiezingsdag, staat het aantal ondertekenaars op 115.000, een bijna onvoorstelbaar succes.

Vandaag zal blijken of er in de Tweede Kamer een verschuiving plaatsvindt ten gunste van Amelisweerd. Het blijft de vraag of dat voldoende is, vandaar dat het van belang is dat de petitie zo breed mogelijk gesteund wordt en als drukmiddel gebruikt kan worden ricnting nieuwe Tweede Kamer. Tekenen dus die petitie!

Illustration
Spoken word Amelisweerd Sofie van den Enk