Bericht

Doe mee met de wandel-enquête voor het Groen Ontwikkelplan Lunetten!

Geplaatst op 6 april 2021, 00:15 uur , door Linda Peters

Doe mee met de wandel-enquête en geef vorm aan het Groen Ontwikkelplan Lunetten (GOL)!
Lunetten is een groene wijk en dat willen we ook graag zo houden. Over hoe we dat kunnen doen, willen we het graag met jou als buurtbewoner en gebruiker van het groen hebben. We hebben dus jouw input nodig en nodigen je van harte uit om mee te doen met onze wandel-enquête. Lekker naar buiten en laat weten wat jij vindt!

De highlights

  • Interactieve routekaart
  • Drie routes, elk 1 tot 1,5 uur
  • Genummerde plekken met vragen
  • Ja/nee vragen en ruimte voor wensen en ideeën
  • Looptijd: 21 maart tot 1 juni 2021

Meteen op pad? Ga dan hier naar de interactieve routekaart en de bijbehorende toelichting.
Het handigste is als de link op je smartphone opent als je de wandeling gaat maken. Let op! We hebben gemerkt dat de kaart niet goed werkt via de Google Maps app op een iPhone, onze excuses daarvoor. We plaatsen z.s.m. bordjes met een QR code naar de vraag bij alle punten waar we een vraag over stellen. Tot die tijd adviseren we om de kaart te openen in Safari ipv in de app van Google Maps, op die manier werkt de kaart wel.

Wil je eerst meer weten? Lees dan de uitgebreide toelichting hieronder.


Doe mee met de wandel-enquête en geef met ons vorm aan het Groen Ontwikkelplan Lunetten (GOL)!
Lunetten is een groene wijk en dat willen we ook graag zo houden, blijkt uit de uitkomst van de Burgertop uit 2017. Dit uitgangspunt is ook vastgelegd in de Omgevingsvisie Lunetten.
Tegelijkertijd is er de wens om meer recreatiemogelijkheden in het groen te creëren. We krijgen ook te maken met klimaatveranderingen waarvoor we op tijd naar oplossingen moeten kijken. 

Een aantal wijkbewoners is aan de slag gegaan met het Groen Ontwikkelplan Lunetten. In een voorbereidende fase is geïnventariseerd wat we aan (bijzondere) natuur en cultuurhistorie in Lunetten hebben en welke kansen er op verschillende plekken in het groen liggen. Nu zijn we zo ver dat we jou als wijkbewoner willen vragen wat jij belangrijk vindt en welke kansen jij ziet.

Hoe help jij ons?
Dat doe je door een of meerdere routes te lopen die in Lunetten zijn uitgezet. Tijdens deze wandelingen kom je langs plekken waar vragen bij horen over mogelijke ideeën en wensen op die plek. Het enige wat jij hoeft te doen is hier je mening over te geven.
Als voorbeeld: er is een plek waar honden los kunnen lopen, maar wat te doen wanneer daar ook een hoge natuurwaarde is? Er worden dan verschillende antwoorden geboden. 

Aan de slag dus! Hoe werkt de enquête?
Je loopt een of meer van de drie routes in Lunetten in de periode 21 maart tot 1 juni 2021. Elke wandeling begint met de vraag hoe je zelf het groen gebruikt en drie over ideeën waar we een plek voor zoeken. Loop je meerdere wandelingen, vul deze vragen dan één keer in.  

Op de route zijn plekken genummerd en bij elk nummer hoort een vraag. Soms zelfs meerdere. Deze vragen gaan over de ideeën die aan die plekken zijn gekoppeld. Soms kun je de vraag beantwoorden met ja/nee. Soms vragen we je de beste plek voor een idee aan te wijzen op de kaart.

Elke wandeling vraagt 1 tot 1,5 uur afhankelijk van jouw wandeltempo en de ‘moeilijkheid’ van de vragen.

De routekaart is interactief en je kunt alle plekken op de routekaart aanklikken om de vragen te beantwoorden. Er worden in het park nog bordjes met QR-codes geplaatst die je ook kunt gebruiken. 

Wat doen we met de resultaten?
De verzamelde informatie uit deze enquête wordt – anoniem – verwerkt en meegenomen in het GOL. Er volgen dit jaar nog twee stappen waarin de uitkomsten worden gewogen en getoetst, ook weer met inbreng van bewoners van de wijk.

Toelichting downloaden
Download hier de uitgebreide toelichting als pdf.

Projectinfo
https://lunetten.nl/project/5506/groen-ontwikkelplan-lunetten


Groen Ontwikkelplan Lunetten: wandel-enquête