Bericht

NLdoet: sociaal tuineren in Lunetten

Geplaatst op 14 maart 2022, 20:28 uur
Illustration

Afgelopen zaterdag 12 maart gingen we tijdens NLdoet in Lunetten weer vol aan de bak! Present Utrecht, Burennetwerk Utrecht Zuid en Lunetten Wil Wel hadden weer de nodige vrijwilligers opgetrommeld om aan de slag te gaan met sociaal tuinieren. Op deze heerlijke zonnige dag was er veel animo om de handen uit de mouwen te steken!

En dat was soms hard nodig, want opdringerig groen had op sommige plekken de tuin nagenoeg ontoegankelijk gemaakt. Op andere plekken hoefde er minder rigoureus te werk worden gegaan, maar bij alle tuintjes gold dat de tuineigenaren dolblij waren met de aangeboden hulp. Stel je maar eens voor hoe vervelend het is als je om welke reden dan ook niet meer in staat bent je tuin goed te onderhouden en je er dus ook minder plezier aan beleeft. 

Afgezien van de praktische hulp speelde ook het sociale element een rol: de vrijwilligers hadden ook tijd voor een babbeltje met de tuineigenaren en tijdens de goed verzorgde lunch op Stadsboerderij Koppelsteede was er ook tijd genoeg om elkaar te spreken. Zoals altijd zat het ook deze keer met de groenbeleving in Lunetten wel goed, op dus naar een volgende keer!

Met dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet, aan Present Utrecht voor de organisatie, aan de tuineigenaren en aan Stadsboerderij Koppelsteede voor de gastvrijheid en aan AH Lunetten voor de lekkere lunch.

Wil je ook aan de slag in je buurt?
Lijkt het je ook wel wat om zo nu en dan eens wat voor een ander te betekenen? Schrijf je dan in als hulpbieder bij Burennetwerk Utrecht Zuid. Er zijn verschillende categoriën hulpvragen van mede-wijkbewoners, variërend van kleine klusjes in huis, tuinhulp, gezelschap en vervoer. Kijk op Burennetwerk Utrecht Zuid

Deel dit: