Bericht

Terugblik: Danspaleis op Coppelwethe

Geplaatst op 7 juli 2022, 17:38 uur
Illustration

Er werd al een tijdje naar uitgekeken: het bezoek van het Danspaleis aan Coppelwethe. Vanaf april vorig jaar, toen het Danspaleis voor het eerst op Coppelwethe te gast was, klonk herhaaldelijk de vraag: ‘Wanneer komt het Danspaleis weer?’

Vrijdag 1 juli was het dan zo ver. Ook dit jaar was Lunetten Wil Weer weer benaderd om samen met Stichting Het Danspaleis een gezellige dansmiddag in de wijk te organiseren. Zag de lucht er eerst nog dreigend uit met donkere wolken, in de loop van de middag brak de zon volop door en was het prima toeven op het binnenterrein van Coppelwethe. Was corona vorig jaar nog reden om afstand te houden en vooral op de balustrades te blijven, deze keer kwamen de bewoners naar het middenterrein om elkaar daar te ontmoeten, een praatje te maken, van de muziek te genieten én natuurlijk om een dansje te wagen!

De vrijwilligers van het Danspaleis wisten er al snel de stemming in te krijgen. Bekende liedjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70 passeerden de revue en het duurde niet lang voordat de voetjes van de vloer gingen. Bij een wat rustiger liedje namen de bewoners plaats op de klapstoeltjes en konden ze wat drinken en eten. Maar als er weer een wat levendiger liedje voorbij kwam, kwamen ze snel weer in beweging.

Kortom, weer een geslaagde muzikale en dansbare activiteit!


Met dank aan de Gemeente Utrecht voor de subsidie voor het Danspaleis.

Deel dit: