Bericht

Wordt de Markiezeneik op Amelisweerd Tree of the Year?

Geplaatst op 10 februari 2023, 22:24 uur
Illustration

Met overweldigende meerderheid en een record aantal stemmen werd de Markiezeneik onlangs tot Nederlandse Boom van het Jaar 2022 uitgeroepen. Daarmee werd deze indrukwekkende eik op landgoed Amelisweerd symbool van het verzet tegen de verbreding van de A27. Misschien heb jij hier ook een steentje aan bijgedragen door op de boom te stemmen.

Nu wacht er een gotere uitdaging, want inmiddels is de Markiezeneik genomineerd voor de Europese Tree of the Year verkiezing 2023. Om tot winnaar gekroond te kunnen worden, moet de boom nog wel heel wat stemmen verzamelen. En de competitie is stevig. Jij kunt deze eik aan de overwinning helpen door er nu op te stemmen.

Stemmen kan van 1 februari tot 1 maart 2023 via deze link!
LET OP: je moet naast de Markiezeneik op nog een boom je stem uitbrengen. Om ieder land een gelijke kans te geven stemt je in deze Europese verkiezing op twee bomen. Nadat je hebt gestemd krijgt je op het door jouw aangegeven e-mailadres een bevestigings-mail. Pas na bevestiging tellen jouw stemmen mee. Je kunt met meerdere e-mailadressen je stem uitbrengen.

Stemmen kan hier.

Foto: Rob Huibers.


Deel dit: