Bericht

Utrecht Marathon door Lunetten

Geplaatst op 15 mei 2023, 10:06 uur
Illustration

Zondag 21 mei: Utrecht Marathon door Lunetten
Komende zondag vindt de Utrecht Marathon plaats. Een deel van het parcours gaat dit jaar door Lunetten, sterker nog, onze wijk wordt zelfs twee keer aangedaan. Afgezien van een paar bordjes in mijn straat met het verzoek om op een aantal parkeerplaatsen niet te parkeren, wist ik eigenlijk nog niet dat Lunetten dit jaar opgenomen was in het parcours voor deze marathon. Dat zal voor meer mensen gelden, dus ik heb even wat info op een rijtje gezet.

Parcours Lunetten
De eerste keer dat de lopers Lunetten aandoen is als ze vanaf de Koningsweg en het Maarschalkerweerdfietspad door de fietstunnel bij  station Lunetten de wijk inkomen. Daar maken ze een lus via de Wadden om dan langs het station en via de Nieuwe Houtenseweg (langs het Zwarte Woud) richting Houten te gaan. Op de Nieuwe Houtenseweg zijn wat verkeersbeperkende maatregelen van kracht, lees hier meer:
 https://www.utrechtmarathon.com/info/bewoners-informatie/
 
Na een rondje buitengebied via o.a. de Waijensedijk en het fietspad langs de Plas Laagraven, komen de lopers via het fietsviaduct weer de wijk in en gaan dan via het Seychellenpad langs de Kuil om via de Oude Liesbosweg richting Lunet IV en III te gaan, waar ze via het Houtensepad onder het viaduct van de Waterlinieweg richting Hoograven geleid worden.
 
Hier vind je de route: https://afstandmeten.nl/index.php?id=3424554
De marathon doet Lunetten 2x aan, want het parcours wordt twee keer gelopen.
Het parcours van de halve marathon gaat overigens ook door Lunetten, maar dan maar 1x.
3x kans dus om de Utrecht Marathon voorbij te zien komen!

Handig om te weten, want misschien vind je het leuk om langs het parcours te gaan kijken en de lopers aan te moedigen of misschien heb je wat aan deze info als het parcours je geplande wandel- of fietsrondje doorkruist of als je je afvraagt wat er zondag aan de hand is.

Het ljjkt er trouwens op dat je je nog in kunt schrijven, dus alle BOL-loop-lopers en andere snelle wijkies: schrijf je in en doe mee!

Afbeeldingen: Utrecht Marathon

Deel dit: