Bericht

AED-project Utrecht: gratis reanimatiecursus op Wereld Hart Dag

Geplaatst op 20 september 2023, 13:50 uur
Illustration

Weet je het nog? Begin 2022 zijn er in Lunetten 9 AED’s geplaatst om een dekkend AED-netwerk in de wijk te realiseren. Onder de noemer ‘Hartveilig Lunetten’ was Lunetten de eerste wijk waar het Diakonessenhuis samen met de wijk en met Fuego B.V. en de Gemeente Utrecht op deze manier zo’n netwerk van AED’s heeft gerealiseerd.

De samenwerking heeft ook in andere wijken vorm gekregen, waardoor er de afgelopen een uitgebreid AED-netwerk in de wijken rondom het Diakonessenhuis tot stand gebracht is. In totaal zijn er 56 AED's zijn geplaatst!

Als initiatiefnemer wil het Diakonessenhuis je van harte uitnodigen om samen deze mijlpaal te vieren op vrijdag 29 september, tijdens Wereld Hart Dag!

Naast het tot stand brengen van dit AED-netwerk is het ook van vitaal belang voor de hartveiligheid van onze stad om voldoende goed opgeleide burgerhulpverleners te hebben. Daarom bieden we tijdens Wereld Hart Dag de gelegenheid om kosteloos deel te nemen aan een reanimatiecursus. Door je na de cursus aan te melden bij HartslagNu, het nationale reanimatieoproepsysteem, lever je een waardevolle bijdrage aan een hartveilig Utrecht.

Aanmelden reanimatiecursus
Bij de aftrap van het project in Lunetten in 2021 hadden we nog te maken met corona en was het aantal deelnemers dat deel kon nemen aan de reanimatiecursus beperkt. Er was toen wel meer belangstelling, maar daar was toen geen plek voor. Nu is er de mogelijheid om alsnog deel te nemen aan de gratis reanimatiecursus die ter gelegenheid van het afsluiten van het poject op wereld Hart dag gegeven wordt. Een mooie kans dus!

Zorg ervoor dat je je snel aanmeldt via fuego-bhv wereld hart dag 2023 utrecht, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt en vol=vol! We willen je ook vragen om nog minimaal vijf mensen in je omgeving uit te nodigen om deel te nemen, zodat we zoveel mogelijk deelnemers per wijk kunnen verwelkomen. Ook als jezelf niet kunt komen. We streven ernaar om de deelnemers gelijkmatig over de verschillende wijken te verdelen.

Waar en hoe laat?

  • Locatie: Diakonessenhuis Utrecht, Bosboomstraat 1, 3582 KE Utrecht
  • Datum: 29 september 2023
  • Inloop: 12:30 uur
  • Opening: 12:45 uur
  • Afsluiting van de cursus: 15:30 uur

Bereikbaarheid
Voor een milieuvriendelijke aanpak vragen we je zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets om naar het Diakonessenhuis te komen. 

Laten we samenwerken aan een hartveilig Utrecht en deze speciale gelegenheid aangrijpen om levensreddende vaardigheden aan te leren.

Deel dit: