Bericht

Een warmtescan van je huis levert veel op!

Geplaatst op 9 februari 2024, 09:30 uur
Illustration

  Een energieambassadeur heeft op een koude winterdag een warmtescan gemaakt van ons huis. Waar veel warmte weg lekt, kleurt de foto rood. Bij ons waren dat de rabatdelen, de dubbelglas ruiten, en vooral de klapraampjes. Daarom hebben we meegedaan aan de collectieve inkoop van de gemeente. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn alle ruiten vervangen door HR++ glas.

    Eigenlijk vrij automatisch zijn boven de ramen ventilatieroosters geplaatst die je zelf moet bedienen. Achteraf gezien hadden we ons beter moeten oriënteren.  En een advies van de ramenleverancier was ook prettig geweest. Want we vinden het nog steeds lastig om te bedenken wanneer welke roosters open moeten voor voldoende frisse lucht. En wanneer ze beter dicht kunnen om geen warmte te verliezen.

    De grootste winst was tot onze verrassing te behalen bij de deuren. Vooral het triplex paneel in de achterdeur kleurde in de scan knalrood. Die  deur begon toch al steeds krommer te trekken. We hebben voor en -achterdeur laten vervangen met kozijn en al. Niet zo goedkoop, maar het leverde veel op.

Deel dit: