Bericht

Lancering Burennetwerk Utrecht Zuid magazine!  

Geplaatst op 15 maart 2024, 14:38 uur
Illustration

Afgelopen donderdag vond de feestelijke lancering van het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine plaats. In de kantine bij de sportvelden van DVSU – lekker centraal in Utrecht Zuid – ontvingen we als burennetwerk een gemêleerd gezelschap met o.a. vertegenwoordigers van het wijkbureau, het buurtteam, DOCK, U Centraal, VC Utrecht, Present Utrecht, NIZU en bewonersinitiatieven én uiteraard actieve bewoners uit Hoograven en Lunetten.
 
In het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine artikelen over de ontstaansgeschiedenis van het burennetwerk, over de werkwijze, de soorten hulpvragen, de hoeveelheid hulpvragen die we verwerken (meer dan 800 in 6 jaar!) over de samenwerking met verschillende partners in de wijk en in de stad, én verhalen van hulpbieders en hulpvragers.
 
Na zes jaar burennetwerk in Hoograven en Lunetten was de tijd rijp om dit alles samen te vatten in een magazine dat we gebruiken als middel om nog meer mensen enthousiast te maken voor Burennetwerk Utrecht Zuid. Met nog meer actieve bewoners kunnen we nog meer andere bewoners ondersteunen én versterken we de toch al stevige gemeenschapskracht in Zuid.
 
Vanaf vandaag verspreiden we het magazine via een aantal locaties in de wijk zoals buurthuizen, bibliotheken, gezondheidscentra, kinderboerderijen en andere ontmoetingsplekken.
Als burennetwerk zijn we trots op ons bewonersinitiatief en alle actieve bewoners die zich inzetten voor een ander én we zijn trots op de succesvolle samenwerking met de partners in de wijk en in de stad!

Op de foto: Moment suprême: wijkregisseur Frits Velthuijs en oud-buurtteammedewerker Maarten van Zuidam onthullen het eerste exemplaar van het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine!

Illustration
Cover Burennetwerk Utrecht Zuid magazine
Deel dit: