Bericht

De nieuwe Tayba Halal markt in Lunetten is geopend

Geplaatst op 18 maart 2024, 15:05 uur
Illustration
profile picture
Actueel Lunetten

De Tayba Halal markt in het centrum van Lunetten is geopend op 5 maart. Mohammed Karzoun, ook eigenaar van het Tayba restaurant die tegenover de Tayba Halal markt staat, is druk bezig geweest met het klaarmaken van de winkel. Er waren wat tegenslagen voor het openen van de Tayba Halal markt, maar nu de winkel open is, kan het concurreren beginnen.


De opening 

Het openen van de winkel ging niet zo soepel als Mohammed had gehoopt. ‘Ik ben bijna drie maanden bezig geweest met het verbouwen,’ vertelt Mohammed. ‘Ik wilde eigenlijk één maand eerder open, maar ik moest alles nog netjes maken en sommige producten waren niet op tijd  binnen uit Turkije. Ik moest wachten totdat alles op zijn plek stond en dat was toevallig één week voor de ramadan.’

Mohammed ontving, na het openen van zijn winkel veel positieve reacties, meer dan hij zelf had verwacht. ‘Elke klant zegt: “Ik ben blij dat je open bent gegaan, want je maakt boodschappen doen makkelijk. Nu hoeven we niet helemaal naar het centrum van Utrecht, maar is het lekker dichtbij.”

De doelgroep

De Tayba Halal markt en het Tayba restaurant hebben allebei Syrische gerechten en lekkernijen, maar er komen niet alleen mensen met een Syrische achtergrond op af. ‘De helft van de mensen is nederlands en dertig procent Syrisch. Iedereen is natuurlijk welkom om het eten te komen proeven, het is alleen een Syrische keuken.’ En precies dat trekt een groot deel van de mensen naar het Tayba restaurant en de Tayba Halal markt.


Concurreren

Dicht bij Tayba Halal markt zijn de Albert Heijn en Hoogvliet gevestigd. Maar Mohammed is niet bang voor de concurrentie. ‘De Albert Heijn en Hoogvliet verkopen bijvoorbeeld ook bananen. Mijn bananen zijn misschien niet de goedkoopste, maar hebben wel de beste smaak.’ Ook verkoopt Mohammed in zijn winkel verschillende ingrediënten en producten die Hoogvliet en Albert Heijn niet aanbieden. 


Mohammed heeft nog een troef in handen om de concurentiestrijd te winnen. ‘Wij beschouwen de klanten niet alleen als kopers, maar ook als onze vriend.’

Door: Maartje Bok

Deel dit: