Bericht

Improviseren

Geplaatst op 5 april 2024, 03:38 uur
Illustration

Zaterdag 6 en zondag 7 is Utrecht het het centrum van theatersportend Nederland: in 'Het Huis Utrecht' vind dit weekend namelijk het Nederlands Theatersport Toernooi (NTT) plaats. Uit heel Nederland en Belgisch Vlaanderen komen theatersportteams bij elkaar om op vriendschappelijke wijze de strijd met elkaar aan te gaan. Zwaarden, geweren of bokshandschoenen zul je niet te zien krijgen, maar des te meer rozen, stembordjes, toeters en bellen. 

Theatersport is een vorm van  theaterimprovisatie waarin korte scenes van een paar minuten gespeeld worden in de vorm van vastomlijnde 'games' maar ook als volledig geïmproviseerde open scènes. Het toernooi bestaat net als bij andere sporten uit een serie wedstrijden tussen verschillende team, verdeeld over meerdere poules. Na een serie van wedstrijden binnen de eigen poul, halve finales een uiteindelijk DE FINALE wordt gestreden om de eer om je een jaar lang 'beste theatersporter van het Nederlandse Taalgebied' te noemen.

Mocht je ooit een improvisatiecursus bij Lunetics of Springintheater  gevolgd hebben (of nog volgen), en geïnteresseerd zijn om dit toernooi tegen gereduceerd tarief bij te wonen: dat kan! Met het NTT is de afspraak gemaakt dat al onze (oud)cursisten 25% korting op de ticketprijs krijgen (finanels en middagprogramma zaterdag uitgezonderd). Dus wil je nog graag naar het NTT, ben je (oud)cursist en heb je nog geen kaarten? Neem dan contact op (lmet vermelding van naam en de gevolgde cursus) en je krijgt een unieke kortingscode toegestuurd.

Liever zelf doen dan er naar kijken? Schrijf je dan in voor de Basiscursus Theatersport die woensdagavond 10 april van start gaat. Als je je nog vóór het weekend inschrijft kun je zelf nog gebruiken maken van de mogelijkheid met korting naar het NTT te gaan.

Deel dit: