Bericht

Energiecafé over energiebesparing voor huurders

Geplaatst op 7 juli 2024, 00:00 uur
Illustration

De verwarming lager, minder elektriciteit verbruiken, isoleren, iedereen heeft ermee te maken. Het derde Energiecafé van Warm Lunetten ging hierover en richtte zich vooral op huurders. Hiervoor heeft woningcorporatie Woonin al haar huurders uitgenodigd.

Op 13 juni vanaf half acht druppelden de eerste bezoekers binnen. Medewerkers van verschillende organisaties waren aanwezig om vragen te beantwoorden: de gemeente, woningcorporatie Woonin, de Energiebox, en energieambassadeur Louis. Duo Mic en Keys verzorgde de muziek.

Na een korte introductie van Warm Lunetten werden de aanwezigen uitgenodigd om hun kennis over isoleren en energie besparen te testen. Zij gingen op pad met een vragenlijst en kwamen langs platen met bespaartips en vragen over gezonde lucht in huis. Ook schoven ze aan bij de aanwezige organisaties om met hen in gesprek te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de gemeente een koelkastregeling heeft voor U-pashouders?

Energieambassadeur Louis demonstreerde een serie lampen (gloei, halogeen en led), waarbij de vraag was welke lamp het minste energie gebruikt. Hier zat een addertje onder het gras, want het antwoord was de halogeen lamp.

De aanwezigen waren zeer te spreken over het aanbod op deze avond. Hoewel minder druk bezocht dan eerdere Energiecafés, kijken we daarom terug op een geslaagde avond. Het volgende café zal in het najaar zijn. Meer informatie volgt.

Illustration
 
Deel dit: