Organisatie

NIZU | Netwerk Informele Zorg Utrecht

Non-profit, Netwerkorganisatie

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties dat in de stad Utrecht uitvoering geeft aan informele zorg. Dit is vrijwilligerswerk in de zorg. In het netwerk werken al deze initiatieven en organisaties samen met het doel de informele zorg in de stad Utrecht zo sterk mogelijk te maken en te houden. Met als uiteindelijk doel dat (hulpvragende) Utrechters zo goed mogelijk worden ondersteund.


In Utrecht Zuid – Hoograven en Lunetten – is Cees van den Brink actief als Ambassadeur Informele Zorg. Hij is  wegwijzer en aanspreekpunt voor alle vragen over informele zorg en vrijwillige ondersteuning.
Via het netwerk van het NIZU kan Cees ervoor zorgen dat een hulpvraag op de juiste plek terecht komt, bij de organisatie die de best passende oplossing kan bieden. Dat kan lokaal in de wijk zijn bij bijvoorbeeld Burennnetwerk Urecht Zuid, maar ook bij organisaties als Handje Helpen, Present of U Centraal etc.

Cees is niet alleen aanspreekpunt voor de professionals in de wijk (o.a. Buurtteam, DOCK, praktijkondersteuners en wijkverpleging), maar ook rechtstreeks door bewoners met een hulpvraag.

Kijken welke activiteiten er op het gebied van informele zorg aangeboden worden in Zuid (Lunetten & Hoograven)?
Kijk dan op de website van het NIZU.

Illustration
 
Deel dit: