Organisatie

SpringinTheater

Onderneming, Onderwijsinstellling

Omdat kijken naar theatersport en andere vormen van improvisatietheater leuk is maar zelf doen nog leuker organiseren we op regelmatige basis cursussen voor particulieren en zakelijke incompany teamtrainingen voor bedrijven en andere organisatie. Voor de particuliere cursussen kan iedereen zich inschrijven, de zakelijke trainingen zijn op aanvraag. We bieden cursussen op verschillende niveaus aan:


Basiscursus Theatersport
De Basiscursus Theatersport is vooral bedoeld voor (volwassen) mensen die geen (of weinig) ervaring hebben met improviseren en/of toneel maar die dit wel graag zouden willen doen zonder teksten te studeren of de verplichtingen van een vereniging. In deze cursus worden de belangrijkste principes van improvisatie behandeld, en worden een aantal flink aantal klassieke theatersportgames aangeleerd. Deze cursus is een goede basis voor wie verder wil met met theatersport, maar je leert ook veel over creativiteit, communicatie en presentatie.


Lees meer over de Basiscursus Theatersport...


Introductiecursus Improviseren
Net als de Basiscursus Theatersport is de Introductiecursus Improviseren bedoeld voor mensen die geen (of weinig) ervaring hebben met improviseren en/of toneel. Bij deze cursus ligt de nadruk echter minder op het theatrale deel en ‘resultaat’ en meer op het proces: hoe komen ideeën tot stand, en hoe geef je zelf daar zelf vorm aan. Ook bij deze cursus worden spelvormen uit theatersport gebruikt, maar bij deze kortere cursus worden onderwerpen als muzikale improvisatie, afronden van scènes het format van een theatersportwedstrijd niet behandeld.


Lees meer over de Introductiecursus Improviseren


Cursus verdiepend improvisatietheater
Het is mogelijk te improviseren vanuit een spelstructuur of verhaalvorm, maar om echt authentiek spel in improvisatie te brengen is het (realistische) personage een prachtig uitgangspunt. Bij de cursus verdiepend improvisatietheater ligt de focus voornamelijk op spelontwikkeling vanuit o.a. drijfveren en valkuilen van personages, en de interactie tussen verschillende personages. Bij deze cursus is ook veel ruimte en aandacht voor open scènes. Deze cursus sluit goed aan de Basiscursus Theatersport, de Introductiecursus Improviseren en de Vervolgcursus Theatersport.


Lees meer over de Cursus Verdiepend Improvisatietheater


Vervolgcursus Theatersport
Omdat veel mensen uit de basis- en introductiecursussen graag een volgende stap willen maken bieden we ook een Vervolgcursus Theatersport aan. In deze cursus worden de principes uit de basis- en introductiecursus verder uitgewerkt en geoefend zodat deze principes ook beter beheerst worden. Bij deze cursus wordt toegewerkt naar publieksvoorstelling in de vorm van een openbare theatersportwedstrijd in een theater. Bij deze cursus wordt meer individuele feedback gegeven zodat je op een bewuste manier je spel kunt verbeteren. Deze cursus is dus minder gericht op proces en meer op resultaat. 


Lees meer over de Vervolgcursus Theatersport


Productiecursus Improviseren


Voor mensen die al enige ervaring met improvisatietheater hebben (bijvoorbeeld theatersport) en graag eens richting een avondvullende voorstelling toe willen werken is de (langere) Productiecursus Improviseren wellicht een interessante uitdaging. In deze cursus leer je langere, avondvullende theaterimprovisaties (longform) te maken. Hiervoor leer je meervoudige scènes te maken, met de montages die daarvoor gebruikt worden, maar duik je ook een stuk verder de wereld van verhaalopbouw in, en het creëren van geloofwaardige personages (met behulp van authentiek spel). Deze cursus sluit goed aan op de cursus Verdiepend Improvisatietheater of de Vervolgcursus Theatersport.


 Lees meer over de Productiecursus Improviseren...


 


Muzikale improvisatiecursus 'Mucho Musica'


Heb je enige basis op gebied van improvisatie (bijvoorbeeld de Basiscursus Theatersport of Introductiecursus Improviseren) en vind je muzikale improvisatie één van de leukste onderdelen van eerdere cursussen? Dan is de deze cursus op je lijf geschreven.  Net als de Vervolgcursus Theatersport wordt niet alleen naar het WAT gekeken, maar ook naar het HOE en WAAROM: wat werkt in een scène, hoe kun je daar binnen een gegeven situatie mee omgaan, en (tot op zekere hoogte) waarom werkt dat eigenlijk zo? Bij deze cursus is er aanzienlijk meer aandacht voor muzikale improvisatie (50% van de lessen is muzikaal). Deze cursus focust op shortform improvisatie, en sluit Deze sluit bijvoorbeeld prima aan op de Vervolgcursus Theatersport.


Lees meer over de muzikale improvisatiecursus 'Mucho Musica'...


Cursus Impromusical


Betrap je jezelf meezingend met de radio? Vond je in een eerdere improvisatiecursus de muziekles het hoogtepunt van de cursus? Ben je op zoek naar een (volgende) spannende en creatieve uitdaging en jezelf uitdagen op het podium? Dan is deze cursus improvisatiemusical perfect voor jou! In 12 lessen ga je de kunst van ‘improvisatiemusical’ verkennen. Je zult leren hoe je spontane liedjes kunt componeren, verwoorden, en samen of alleen deze ten gehore kunt brengen. Uiteraard komen ook andere aspecten van het improvisatietheater aan bod, van personageontwikkeling tot verhaalopbouw, mise-en-scène en samenspel. Alles op basis van improvisatie!  Aan het einde van de cursus zet je jouw nieuw verworven vaardigheden in tijdens een spetterende avondvullende muzikale improvisatievoorstelling (longform). Deze cursus sluit bijvoorbeeld prima aan op de muzikale improvisatiecursus 'Mucho Musica'


Lees meer over de Cursus Impromusical...


Jongerencursus Theatersport
Omdat onze reguliere cursussen alleen toegankelijk zijn voor volwassenen maar juist jongeren theatersport leuk vinden èn baat hebben bij het oefenen met improvisatie is de jongerencursus theatersport opgestart. Deze cursus is gericht op jongeren in de leeftijd 12 tot en met 17 jaar.


Lees meer over de Jongerencursus Theatersport


Proefles improvisatie
Liever eerst vrijblijvend proeven? Met enige regelmaat zijn er ook proeflessen waar in vogelvlucht kennis gemaakt kan worden met (theater)improvisatie. Tenzij anders anders aangegeven is deelname gratis.


Lees meer over de proeflessen


Zakelijke teamworkshops


Improvisatie is een instrument dat uiteraard niet alleen in het theater wordt gebruikt. De belangrijkste toepassing is gewoon in het dagalijkse leven, en uiteraard ook op de werkvloer. Voor bedrijven en andere organisatie verzorgen we workshops op gebied van toegepaste improvisatie, waar diverse thema's aan bod kunnen komen, o.a.:


Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van SpringinTheater
Activiteiten in het verleden
Aanbod van SpringinTheater
2 berichten van SpringinTheater