organisatie

SpringinTheater

Onderneming, Onderwijsinstellling
Telefoon
+31634944350
Beschrijving

Omdat kijken naar theatersport en andere vormen van improvisatietheater leuk is maar zelf doen nog leuker organiseren we op regelmatige basis cursussen. Iedereen die wil kan zich voor deze cursussen inschrijven. We bieden cursussen op verschillende niveaus aan:


Basiscursus Theatersport
De Basiscursus Theatersport is vooral bedoeld voor (volwassen) mensen die geen (of weinig) ervaring hebben met improviseren en/of toneel maar die dit wel graag zouden willen doen zonder teksten te studeren of de verplichtingen van een vereniging. In deze cursus worden de belangrijkste principes van improvisatie behandeld, en worden een aantal flink aantal klassieke theatersportgames aangeleerd. Deze cursus is een goede basis voor wie verder wil met met theatersport, maar je leert ook veel over creativiteit, communicatie en presentatie.
Lees meer over de Basiscursus Theatersport...

Introductiecursus Improviseren
Net als de Basiscursus Theatersport is de Introductiecursus Improviseren bedoeld voor mensen die geen (of weinig) ervaring hebben met improviseren en/of toneel. Bij deze cursus ligt de nadruk echter minder op het theatrale deel en ‘resultaat’ en meer op het proces: hoe komen ideeën tot stand, en hoe geef je zelf daar zelf vorm aan. Ook bij deze cursus worden spelvormen uit theatersport gebruikt, maar bij deze kortere cursus worden onderwerpen als muzikale improvisatie, afronden van scènes het format van een theatersportwedstrijd niet behandeld.

Lees meer over de Introductiecursus Improviseren

Cursus verdiepend improvisatietheater
Het is mogelijk te improviseren vanuit een spelstructuur of verhaalvorm, maar om echt authentiek spel in improvisatie te brengen is het (realistische) personage een prachtig uitgangspunt. Bij de cursus verdiepend improvisatietheater ligt de focus voornamelijk op spelontwikkeling vanuit o.a. drijfveren en valkuilen van personages, en de interactie tussen verschillende personages. Bij deze cursus is ook veel ruimte en aandacht voor open scènes.

Lees meer over de Cursus Verdiepend Improvisatietheater

Vervolgcursus Theatersport
Omdat veel mensen uit de basis- en introductiecursussen graag een volgende stap willen maken bieden we ook een Vervolgcursus Theatersport aan. In deze cursus worden de principes uit de basis- en introductiecursus verder uitgewerkt en geoefend zodat deze principes ook beter beheerst worden. Bij deze cursus wordt toegewerkt naar publieksvoorstelling in de vorm van een openbare theatersportwedstrijd in een theater. Bij deze cursus wordt meer individuele feedback gegeven zodat je op een bewuste manier je spel kunt verbeteren. Deze cursus is dus minder gericht op proces en meer op resultaat. 

Lees meer over de Vervolgcursus Theatersport

Jongerencursus Theatersport
Omdat onze reguliere cursussen alleen toegankelijk zijn voor volwassenen maar juist jongeren theatersport leuk vinden èn baat hebben bij het oefenen met improvisatie is de jongerencursus theatersport opgestart. Deze cursus is gericht op jongeren in de leeftijd 12 tot en met 17 jaar.

Lees meer over de Jongerencursus Theatersport

Proefles improvisatie
Liever eerst vrijblijvend proeven? Met enige regelmaat zijn er ook proeflessen waar in vogelvlucht kennis gemaakt kan worden met (theater)improvisatie. Tenzij anders anders aangegeven is deelname gratis.

Lees meer over de proeflessen