organisatie

Inloophuis Het Knooppunt

Non-profit, Informele groep

Behoefte aan een praatje, aandacht en een kop koffie?
Je bent welkom om aan te schuiven bij Het Knooppunt. Het inloophuis staat open voor alle wijkgenoten. Op vrijdagavond spelen we spelletjes en op zaterdag kun je terecht in onze ruilwinkel. Het Knooppunt wordt georganiseerd door vrijwilligers en wordt ondersteund door de kerken en sociaal makelorganisatie DOCK.


dinsdag, 9.30–11.30 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, 10.00–12.00 uur
vrijdag, 19.30–21.30 uur (spelletjesavond)
zaterdag, 11.00–14.00 uur (inloop en ruilwinkel)


ruimte: achteringang van de Musketon (bij Salland)
kosten: geen
aanmelden: niet nodig
meer informatie: info@knooppuntlunetten.com


 


Over Het Knooppunt


Wat zie en hoor je als je op een morgen binnenloopt? Gasten aan de koffie of thee rond enkele tafels die naast elkaar zijn gezet. Twee gastvrouwen of gastheren die ‘koffie en aandacht schenken’. Gesprekken, gelach, discussies. Het is een soort huiskamer voor enkele tientallen mensen, die zich hier thuis voelen. Velen van hen wonen alleen en hebben het niet makkelijk. Sommigen zijn echte stamgasten, anderen komen af en toe. Wat ze daar vinden? Een plek waar je gewoon kunt binnenlopen zonder dat je van alles moet of allerlei vragen moet beantwoorden, zoals bij de hulpverlening vaak het geval is. Je kunt meedoen met een gesprek of zwijgen of iets lezen of zegeltjes plakken of...


Een van hen schreef: “Dit is de enige plek waar ik gemist word als ik niet kom.” Een ander zei: “Ik heb een tijd als een kluizenaar geleefd. Toen ik weer naar buiten ging, was het Knooppunt een veilige plek. Nu ben ik hier gewend en durf ik weer verder de maatschappij in te gaan.”


Zo’n thuis voor deze mensen is kostbaar. Wat goed dat er gastvrouwen en gastheren zijn die dit mogelijk maken. Wat goed dat de kerken vanuit hun betrokkenheid op mensen dit project nog steeds ondersteunen.

Illustration
 
Deel dit: