Organisatie

Speel-o-theek De Boemerang

Non-profit

De speel-o-theek is een uitleengelegenheid voor speelgoed en spellen, oftewel een speelgoed bibliotheek. In de speelotheek in Lunetten leen je speelgoed voor alle kinderen vanaf 0 tot 12 jaar en spellen voor kinderen van alle leeftijden.


We zijn tweemaal per week geopend: 


Wo: 9:30 - 11 uur
Za: 10:30 - 12 uur
* Tijdens vakanties gesloten


Lener worden
Wat zijn de kosten?
€ 15,00 voor het eerste kind per kalenderjaar *
€ 10,00 voor elk volgend kind per kalenderjaar *


Geen bijkomende kosten voor lenen, tenzij je het speelgoed te laat terug brengt: € 0,25 boete per week.
* Tussentijds lid worden is ook mogelijk: voor elke maand korter wordt €1,- in mindering gebracht (€0,75 voor het tweede en volgende kinderen). Dus wordt jouw kind bijvoorbeeld in mei lid, dan betaal je maar 11 in plaats van 15 euro.


Wat krijg je als lener?
- Ieder kind kan per keer twee stukken speelgoed lenen, met een uitleentermijn van maximaal 3 weken.
- Twee keer per jaar organiseert de speel-o-theek een activiteit voor de kinderen: rond Kerst is er een winterknutsel en rond Pasen een lente-activiteit.
- Je ontvangt twee keer per jaar onze nieuwsbrief.
- Met je lenerskaart ontvang je 10% korting bij de Kinderwinkel Westerkade in Utrecht (bij een besteding vanaf € 10).


Vrijwilliger worden
Alle medewerkers van Speel-o-theek De Boemerang zijn vrijwilliger. Door de toenemende drukte kan de Speel-o-theek jouw hulp heel goed gebruiken! Lijkt het je wat om één keer per maand mee te draaien op woensdag of op zaterdag? Of wil je liever eerst een keertje proefdraaien?


Mail dan naar speelotheeklunetten@gmail.com. Je kunt jouw kinderen gewoon meenemen en lekker laten spelen in de speel-o-theek. Voor de allerkleinsten is een babybox aanwezig. In de schoolvakanties is de speel-o-theek dicht. Je kunt je ook opgeven bij de vrijwilligers van de speel-o-theek tijdens onze openingstijden op woensdag of zaterdag.


Taalstagiaires
Bij de speelotheek werken momenteel twee taalstagiaires. Dit zijn mensen die Nederlands aan het leren zijn en graag willen oefenen. De speelotheek is daarvoor een hele geschikte plaats!


Het kan dus zijn dat je in de speelotheek wordt geholpen door iemand die het Nederlands nog niet zo goed beheerst. Hij/zij zal altijd bijgestaan worden door een tweede vrijwilliger wel Nederlands spreekt, dus samen komen we er zeker wel uit.


Door de vertaalslag kan het inleveren of uitlenen wel net wat langzamer gaan dan anders. Dankjewel alvast voor je geduld 🙂

Sponsor

De vriendelijke eigenaar van Kinderwinkel Westerkade is sinds eind 2013 de nieuwe sponsor van Speel-o-theek de Boemerang. Deze ouderwets gezellige winkel aan de gelijknamige straat heeft een origineel assortiment aan kleine en grote cadeautjes voor alle leeftijden. Op vertoon van uw geldige lidmaatschapskaart ontvangt u 10% korting op aankoopbedragen vanaf € 10,-! Voor meer informatie over deze winkel, ga naar www.kinderwinkelwesterkade.nl of bezoek www.facebook.com/kinderwinkelwesterkade.

Deel dit: