Project
Init.

Dagelijks vuurwerkoverlast in Lunetten

Geplaatst op 8 november 2020, 16:00 uur

Voor zover ik weet zijn er meer mensen die dit zouden willen plaatsen: "Laat de rust terugkeren rond het Winkelcentrum Lunetten". Elke dag klinkt er vuurwerk. Sommige mensen zijn echt heel bang. Huisdieren trillend en bevroren onder de keukentafel. Mensen die niet meer naar buiten durven. Kinderen die niet meer naar buiten durven. En de vuurwerk "bommen" die af en toe worden afgestoken roepen soms nare associaties op voor hoogbejaarden in het woonzorgcentrum aan het plein. Ik heb het idee dat als alle verhalen worden verzameld er een boek kan worden geschreven. Ziet u dat er weer een rotje tussen een scharrelende groep duiven wordt gegooid, tussen het winkelend publiek, of in een tuin?  Als je erover nadenkt is dit eigenlijk niet normaal, toch? We zouden alhier zo graag de rust weer terug willen hebben. Helpt u mee?

 

Toelichting

De politie adviseert daarom ook om een melding te doen bij de gemeente. Tijdens een vriendelijk gesprek met de gemeente Utrecht werd mij medegedeeld dat er bij voldoende meldingen zou worden opgetreden en wachten dit nu geduldig af. Dus een melding doen en het delen van dit bericht is zeer gewenst.

Online:: https://utrecht.slimmelden.nl/#/home

Telefonisch: Gemeente Utrecht telefoonnummer 14 030

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Rust voor de honderden gezinnen op en rond het winkelcentrum. Mensen en kinderen met een hierdoor opgebouwde angststoornis voor harde knallen kunnen gewoon weer naar buiten. Huisdieren hoeven niet meer in paniek te raken. Duifjes kunnen gewoon scharrelen als ze daar zin in hebben. Mensen met bedrust kunnen in hun eigen woning nu echt rusten. Bij sommige hoogbejaarden wordt geen angst meer opgeroepen.
Deel dit:
1 reactie

Mischa Daandel

zo 8 november 2020 18:27
Eindelijk iemand die hierover begint! Hier ben ik heel blij mee. Ik kom inmiddels niet meer op het winkelcentrum vanwege deze vuurwerk ellende, en moet een stuk fietsen naar het Smaragdplein. Ik zou liever gewoon weer in de buurt boodschappen doen!!! Ik snap ook niet dat de ouders van die kinderen he... lees meer