Project

Jaarcursus Productie-Mix (8-12 jaar) van Jeugdtheaterschool Utrecht

Geplaatst op 19 oktober 2022, 10:48 uur
Illustration

Productie Mix (8 t/m 12 jaar)
Iedereen in een op maat gemaakte voorstelling.
Waar denk je aan als je aan theater denkt? Precies, een voorstelling! In de Productie Mix groepen is dat dan ook wat er centraal staat. Een jaar lang werk je samen aan jullie eigen voorstelling. Maar dat is natuurlijk niet alles. Aan de hand van het stuk ga je samen bezig met speloefeningen, personage ontwikkeling en er is ruimte voor Atelierlessen. In deze lessen verdiep je je in onderwerpen als improvisatie, film of maskerspel.

Toelichting

Wekelijks komen de leerlingen op hun eigen locatie bijeen. De eerste vijf lessen richten zich op spelontwikkeling, plezier en natuurlijk op kennismaking. Daarna krijgt iedereen een script en starten ook de repetities. Elke locatie krijgt een stuk dat speciaal voor hen op maat is gemaakt. Het zijn dus geen massavoorstellingen met honderden kinderen die allen een regel tekst hebben. Nee, wij kiezen ervoor om iedereen ruim aan bod te laten komen. In een intieme zaal draagt iedere leerling bij aan het stuk. Zonder tussenkomst van volwassenen spelen zij daar hun eigen productie en iedere rol is werkelijk belangrijk! Uiteraard gebeurt dit allemaal in een veilige omgeving zodat iedereen de succeservaring zal hebben die ze verdienen.

De stukken voor al onze productiegroepen worden speciaal voor de Jeugdtheaterschool geschreven. Niet alleen zorgt dit voor uitdagende stukken voor elke leeftijdsgroep, het waarborgt ook gelijkwaardigheid. In veel bekende werken is duidelijk spraken van hoofd en bijrollen. Daar doen we bij deze groepen niet aan. Iedere leerling verdient het uitgedaagd te worden. Uiteraard wordt de mate van uitdaging goed afgestemd maar niemand zal een jaar toewerken naar een rol als boom nummer 3.
Dit betekent natuurlijk wel dat er thuis ook geoefend moet worden. Tekst leren is nu eenmaal iets dat hoort bij een productie. Enkel met gekende tekst kun je echt de diepte van een rol induiken.

Bij de leeftijd 8 t/m 12 jaar is er spraken van Productie Mix groepen. Dit betekent dat we de balans houden tussen toneel en musical. Er is aandacht voor alle drie de podiumkunsten met een nadruk op spel en zang. Er wordt hiervoor gekozen om leerlingen kennis te laten maken met het brede spectrum van theater. We vinden het belangrijk ontwikkeling ook in de breedte te stimuleren zodat er op latere leeftijd bewust richting kan worden gekozen. Vanuit deze cursus stromen dan ook veel leerlingen door naar ‘Productie Theater’ en ‘Productie Musical’.

https://jeugdtheaterschoolutrecht.nl/theaterlessen-musicallessen-voor-kinderen/

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Lopend

Deel dit: