Project

Come & Eat - eten met vluchtelingen uit de noodopvang

Geplaatst op 5 december 2022, 11:50 uur
Illustration

In de Star Lodge (Utrechtseweg) en in het t Goylaan in Utrecht worden vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer mensen te ontmoeten, organiseert Eet Mee: Come & Eat. Nu er veel nieuwe bewoners zijn, zoeken we extra eetadressen die vluchtelingen bij hen thuis ontvangen voor een gezellig etentje. Er wordt via de website een match gemaakt tussen jou en een gezin, een stel, een alleenstaande of een andere combinatie. Je kunt via de website aangeven wat het beste past bij jouw situatie. Je kunt afspreken of jij kookt, of de ander, of dat jullie samen koken. Het gaat eigenlijk meer om de ontmoeting en de ander een zorgeloze avond te bezorgen in een huiselijke sfeer.

Toelichting

In de afgelopen maanden zijn honderden matches gemaakt maar voor de maand december hebben we nog eetadressen nodig. Soms blijft het bij een etentje, vaak ook komen er langer durende contacten uit voort. De etentjes zijn waardevol voor deelnemers: eetadressen vinden het fijn om van betekenis te kunnen zijn en gasten zijn blij met deze kans op sociale contacten en om te zien hoe mensen hier leven.

Wij jij ook eetadres zijn? Eet Mee maakt graag een match voor je. Daarbij wordt rekening gehouden met je wensen en mogelijkheden. Aanmelden kan via https://www.eetmee.nl/hoe-het-werkt/come-and-eat/ of 030-2213498.

Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, van een goed gesprek houden en het leuk vinden om samen te eten in een huiselijke sfeer. Tijdens een Eet Mee etentje loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, gezinnen: van student tot pensionado, hier opgegroeid of net nieuw in Nederland.

Doelgroep
Volwassenen
Init.
Illustration
 
Deel dit: