Vacature/hulpvraag

Burenhulp via Burennetwerk Utrecht Zuid

Geplaatst op 2 juli 2019, 13:13 uur

Bij Burennetwerk Utrecht Zuid zijn we altijd op zoek naar buurtbewoners die iets voor een ander willen betekenen.

Het afgelopen half jaar hebben we in heel Zuid (Hoograven en Lunetten) 70 hulpvragen ontvangen en verwerkt. Bij de helft van deze vragen gaat het om de behoefte aan sociaal contact: iemand die op de koffie komt, iemand om een wandelingetje mee te maken of om iets anders gezelligs mee te doen.

Mensen zijn eigenlijk zoek naar maatjes: iemand om hun plezier en ook zorgen mee te delen, iemand die met ze op stap gaat of ergens mee naar toe neemt in wijk, iemand die even aandacht voor je heeft.

Heb je nou af en toe wel eens tijd om bij iemand op bezoek te gaan of om met iemand op stap te gaan en vind je het leuk om andere mensen te leren kennen, meld je dan aan bij Burennetwerk Utrecht Zuid. Op deze website kun je je als hulpbieder aanmelden én kun je aangeven wat je wilt doen. Via het burennetwerk kun je dan vervolgens benaderd worden met een hulpvraag, waarbij je altijd zelf kiest of je wel of niet ingaat op de vraag. Zo blijf je zelf de baas over je agenda, maar maak je wel deel uit van het poultje van actieve buurtbewoners die af en toe wel eens iets voor een ander willen doen. Die leuke wijk, die maken we tenslotte samen!

Ingangsdatum
In overleg.
herhalend
in overleg.
Beloning
Van veel mensen die zich als actieve buurtbewoner inzetten voor een ander horen we terug dat iets voor een ander betekenen heel veel voldoening geeft. Je maakt dus niet alleen de ander blij voor wie je wat doet, je wordt er zelf ook blij van!
Illustration
 
Deel dit: