Vacature/hulpvraag

Stichting Zuidbus heeft een vacature voor een voorzitter (m/v)

geplaatst op 29 september 2020, 15:59 uur, door Zuidbus
organisatie Zuidbus
contactpersoon Eric Olivier

Met onze 9-persoonsbus rijden we onze groep minder-mobiele ouderen uit Utrecht-zuid (Hoograven, Lunetten, Tolsteeg en Rotsoord, Rivierenwijk) naar en van hun activiteiten in de wijken en maken ook leuke uitstapjes in het land. Dit doen wij met in totaal 18 enthousiaste vrijwilligers. We zijn een kleinschalige en gezellige groep mensen die iets voor ouderen willen betekenen.

Momenteel bestaat het bestuur van Stichting Zuidbus uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, en twee algemene bestuursleden. Onze huidige voorzitter stopt over niet al te lange tijd en zodoende zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter (m/v) die tijdens vergaderingen (4 x 1 uur per jaar) en soms ook tussendoor actief met ons mee wil denken en beslissen over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het reilen en zeilen van de stichting. Ons doel is om onze vervoersdiensten nog lang aan te kunnen blijven bieden aan onze groep minder mobiele ouderen uit Utrecht-zuid.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te assisteren bij een of meer praktische bestuurstaken, zoals het deelnemen aan gesprekken met potentiële klanten, sponsors, de gemeente, enz. Alles in onderling overleg, uitgaande van ieders wensen en mogelijkheden.

Vereisten voor deze functie:

  • affiniteit met de doelgroep
  • voldoende tijd en motivatie voor de lange termijn
  • goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift
  • pro-actieve instelling
  • teamgeest, motivator
  • bestuurservaring is een pré
  • ervaring met aanvragen van subsidies bij sponsors is een pré
  • woonachtig in Utrecht-zuid is een pré

Let op:
Onze vrijwilligers ontvangen geen financiële beloning. Chauffeurs en gastvrouwen ontvangen wel een standaard consumptievergoeding tijdens Zuidbus uitstapjes.
Al onze vrijwilligers bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij zich in willen zetten.
Lees alles over ons op onze website https://www.zuidbus.nl/


Reageren kan via deze website, of via de contactpagina op onze eigen website. We stellen het op prijs als u iets over uzelf en uw motivatie voor deze functie wil vertellen.

ingangsdatum per direct
herhalend dit is een functie voor de lange termijn
beloning Onze vrijwilligers ontvangen geen financiële beloning.
Illustration
 
Vragende organisatie