Maaike de Vos

Project volgens planning

Samen Musketon heeft een procesbegeleider!

Mogen we jullie voorstellen aan de procesbegeleider die Samen Musketon bij wil gaan staan: Alfred van Putten.

"Mijn naam is Alfred van Putten. Ik ben als Sociaal Makelaar in dienst bij DOCK en hoor bij het team Vleuten-De Meern. In de Vinexwijken en in Vleuten, heb ik sinds 2000 aan 8 verschillende nieuwbouw processen deelgenomen en/of begeleid. Niet alleen voor welzijns vierkante meters (buurtcentra, speeltuingebouwen etc.) maar ook voor grote gezamenlijke ruimten in multifunctionele gebouwen (Brede Scholen/ Bibliotheken/gezondheidscentra/verzorgingstehuis/GGZ).

Nieuwbouw en renovatie zijn interessante trajecten, het kan veel nieuwe samenhang en energie genereren op een locatie. Het brengt ook onzekerheden met zich mee. In een proces van grof (schetsontwerpen) naar fijn (hoe ziet mijn ruimte er precies uit en waar zit de schuifkastwand met mijn spullen), zijn niet alle antwoorden onmiddellijk te geven. Het is samen met alle betrokkenen (gebruikersgroepen maar ook de Bibliotheek, Gezondheidcentrum en het Buurtteam) werken aan een zo goed mogelijk eindresultaat. Ik ben blij dat jullie je wensen goed duidelijk hebben gemaakt, en dat deze ook erkend zijn; bijvoorbeeld door de toezegging van de wethouder.

Ik kies positie naast de bewoners en dus de gebruikers van het gebouw. Zelf ben ik geen partij, ik help jullie om op een constructieve manier deel te nemen aan renovatieproject. Mijn organisatie is wel partij maar die stem loopt via de jullie bekende Sociaal Makelaars en Sociaal Beheerder. Doel is natuurlijk om zo spoedig mogelijk en zonder -niet noodzakelijk- oponthoud van activiteiten een mooi verbeterd gebouw te krijgen. Ik zie uit naar onze samenwerking."

Alfred zal zich het begin van de wijkavond op 12 december komen voorstellen & eventuele vragen komen beantwoorden.


Tot morgen? Op naar een vernieuwde Musketon voor de hele wijk!

0
Open de update in eigen pagina