Voordat je een verhaal plaatst

Warm Lunetten is een buurtnetwerk waarin wij met elkaar verbinding zoeken rondom het thema 'aardgasvrije woningen'. Heb je een idee, activiteit, een wens, een vraag of een verhaal. Die kun je hier delen met buurtgenoten en contacten leggen.

Jouw verhaal wordt op twee plaatsen zichtbaar. Op de eerste plaats op Lunetten.nl.  Direct bij het opslaan van je verhaal is het te lezen op de hoofdpagina van Lunetten.nl onder het kopje 'Nieuws', bij de volgende stap 'Berichten'. Iedere bezoeker van de website Lunetten.nl kan dus jouw bericht lezen.

De site Warm Lunetten is onderdeel van lunetten.nl.  Vanaf de site 'Warm Lunetten' is via het kopje : lees vehalen van anderen' jouw verhaal ook te lezen. Dat 'kan niet direct.  Er gaat wat tijd overheen voordat je verhaal hier zichtbaar is. Het verschil met Lunetten.nl is dat Warm Lunetten een selectie is van verhalen die speciaal door jou voor het netwerk Warm Lunetten is geplaatst.

Om jouw verhaal te kunnen plaatsen is het nodig om je eerst aan te melden. Je meld je aan bij Lunetten.nl. Dat is tegelijkertijd je aanmelding om via de site van Warm Lunetten berichten te kunnen plaatsen.

Hoe gaat de aanmelding?

 1. Op de stite van Warm Lunetten, zie links het geel/groene loge van Lunetten.nl. Als je hier op klikt kom je op voorpagina van Lunetten.nl.
 2. Daar zie je rechts boven een knop staan: Inloggen of registeren. Hier kun je je aanmelden.

Je doorloopt enkele stappen:

 1. je vult je e-mailadres in
 2. daarop ontvang in je mailbox een code.
 3. Met die code maak je je registratie af.
 4. Je maakt een wachtwoord aan (minimaal 8 karakters: én kleine letter, hoofdletter, getal en bijzonder teken) en
 5. vul de naam in waarmee je op de site van Lunetten.nl wilt komen te staan.
 6. Ook krijg je de vraag aan te vinken of je een bewoner bent, of iets anders. Dat wijst zich allemaal vanzelf. Het is nuttige informatie voor andere gebruikers, want misschien is iemand ooit naar je op zoek.
 7. Je plaats een een persoonlijke profielfoto. Dit is een verplichte stap. Zonder een foto kun je geen berichten plaatsen. De reden hiervoor is dat wij een netwerk willen zijn. Hiervoor moet je elkaar kennen en herkennen. 
 8. Bij je persoonlijke profiel kun je aangeven of je de nieuwsbrief van Lunetten.nl wilt ontvangen. Deze krijg je dan iedere vrijdagavond.

Inloggen

Is jouw melding geregistreerd? DAn kun je in het vervolg altijd eenvoudig inloggen met je emailadres en je wachtwoord. Eenmaal ingelogd, kun je zelf informatie op de site plaatsen.

 

Iets plaatsen 

Als je eenmaal ingelogd bent, kun je zelf berichten plaatsen en activiteiten aankondigingen.

Daarvoor heb je nu twee mogelijkheden. Je gebruikt de route van Lunetten.nl en of de route via 'Warm Lunetten'. 

Het tabblad op Warm Lunetten geeft je één mogelijkheid om een bericht te plaatsen. Lunetten.nl biedt je verschillende mogelijkheden.

Via Lunetten.nl klik je op de knop 'Iets plaatsen' rechts boven. Dan verschijnt er een menu met een aantal keuzen. Afhankelijk van wat je kiest, wordt wat je schrijft op een bepaalde plek op de site geplaatst. Een agendabericht verschijnt automatisch in de agenda, een project komt op de projectenpagina te staan. Daarnaast verschijnen alle nieuwe berichten op de homepage. 

Via Warm Lunetten klik je op de knop 'Deel jouw ervaring'en vervolgens 'Ik wil iets plaatsen'. Er verschijnt een invulformulier. Jouw naam staat er al op. Daaronder, door te klikken op het loepje, laat je de naam van de organisatie Warm Lunetten invullen. Dit is nodig om jouw bericht later zichtbaar te maken op de site van Warm Lunetten.

 • Vervolgens zie de regel voor een titel en een vak voor je tekst.
 • Kies daarna op de blauwe knop rechtsonder voor 'volgende stap'
 • Op de volgende pagina kun je foto uploaden. Het is handig om deze vooraf al ergens op jouw pc in een map te plaatsen. Dan kun je via de knop met het pijltje naar boven hier naar toe gaan en plaatsen.
 • Kies voor het plaatsen de optie: Ja, boven
 • Scroll naar onderen om te kunnen klikken op de knop 'Volgende stap' Je komt bij het blad 'locatie'. Die kun je overslaan en wederom de knop 'Volgende stap' aanklilkken. Op het blad 'Admin' klik je op de kalender en kiest de datum, tijdstip vul je handmatig in.
 • Wederom: Scroll naar onderen om te kunnen klikken op de knop 'Volgende stap'. Je krijgt de mogelijkheid om via 'preview' je bericht met foto te bekijken zoals anderen die gaan zien. Tevreden?
 • Klil op de knop 'publiceren'