Heb je vragen? E-mail ons via: contact@lunetten.nl

Hoe werkt het?

Stap 1. Registreren 

Iedereen die is ingelogd als gebruiker, kan zelf informatie plaatsen. Je wordt gebruiker door je eenmalig te registreren. Als je de site bezoekt, zie je rechts boven een knop staan: Inloggen of registeren. Hier kun je je registeren. De registratie werkt zoals op veel sites. Je doorloopt enkele stappen: je vult je e-mailadres in en daarop ontvang je een code. Met die code maak je je registratie af. Je maakt een wachtwoord aan (minimaal 8 karakters: én kleine letter, hoofdletter, getal en bijzonder teken) en vult de naam in waarmee je op de site wilt komen te staan. Ook krijg je de vraag aan te vinken of je een bewoner bent, of iets anders. Dat wijst zich allemaal vanzelf. Het is nuttige informatie voor andere gebruikers, want misschien is iemand ooit naar je op zoek.

Foto
Alle Gebied Online sites vragen je ook om een foto te uploaden. Zonder foto kun je geen overige informatie plaatsen. Logo's en andere foto's zijn inprincipe niet toegestaan en zullen worden verwijderd. Het idee achter een persoonlijke profielfoto is dat we een buurtnetwerk zijn wat ons met elkaar verbindt. Heb je een idee, activiteit, een wens, kun je andere buurtgenoten hiervan op de hoogte brengen en elkaar uitnodigen mee te doen. Hiervoor moet je elkaar kennen en herkennen. Mocht je hiertegen bezwaar hebben en toch op de site willen, dan willen wij wél weten met wie we te maken hebben, neem dan per mail contact met ons op.

Bij je persoonlijke profiel kun je aangeven nieuwsbrief wilt ontvangen. Die gaan we wekelijks sturen.

Stap 2. Inloggen

Eenmaal geregistreerd, kun je in het vervolg altijd eenvoudig inloggen met je emailadres en je wachtwoord. Eenmaal ingelogd, kun je zelf informatie op de site plaatsen.

Stap 3. Iets plaatsen 

Als je eenmaal ingelogd bent, kun je zelf berichten plaatsen en activiteiten aankondigingen. Dat doe je door op de knop rechts bovenin Iets plaatsen te klikken. Dan verschijnt er een menu met een aantal keuzen. Afhankelijk van wat je kiest, wordt wat je schrijft op een bepaalde plek op de site geplaatst. Een agendabericht verschijnt automatisch in de agenda, een project komt op de projectenpagina te staan. Daarnaast verschijnen alle nieuwe berichten op de homepage. 


Je kunt zelf kiezen onder welke noemer je aankondiging valt.

Bericht verspreiden - Al het nieuws! Overweeg of je aankondiging een nieuwsbericht is of een activiteit die in de agenda past. Plaats je aankondiging desnoods in beide rubrieken. 

Activiteit op de kalender zetten - de agenda. 

Vraag & Aanbod toevoegen - oppas gezocht, winkel geopend, kat weggelopen, etc. Maar ook: vacatures.  

Organisatie aanmelden - dit is voor alle organisaties in Lunetten, hier uploadt je je logo en informatie over je organisatie.

Project aanmelden - voor bouwprojecten en andere wat langduriger projecten.

Na aanklikken kom je in een nieuw veld en kun je je informatie invullen.

Er worden best veel vragen gesteld, vooral bij de agendaberichten. Het invullen is even een werkje. Het aanvinken van de juiste rubrieken en subrubrieken zorgt er wel voor dat je boodschap op de juiste plek terecht komt.
Vergeet niet een sprekende foto toe te voegen, want daarmee trek je de aandacht op de homepage. 

Stap 4 - Hoe kom ik in de wekelijkse nieuwsbrief?
Alle berichten en activiteiten die worden geplaatst komen automatisch op de homepage en in de wekelijkse nieuwsbrief van die week. Heb je een activiteit geplaatst die op een later moment plaats zal vinden, maar die je wel alvast wil aankondigen, geef dan in de 'vooraankondiging' aan hoeveel dagen van tevoren je het op de homepage (en dus in de nieuwsbrief) wilt laten verschijnen. Terugkerende activiteiten komen alleen bij aanmaak in de wekelijkse nieuwsbrief, dus niet automatisch elke week.

Mocht je er niet helemaal uitkomen of vragen hebben, neem dan contact op via contact@lunetten.nl.