Wens

STOP dagelijks vuurwerk in Lunetten!

183
Geplaatst op 8 november 2020, 00:37 uur

Geschrokken ben ik van de verhalen van Lunettenaren over het vuurwerk dat minstens rond het winkelcentrum bijna ELKE dag te horen is. Dit plein grenst aan een woonzorgcomplex waar mensen op zeer hoge leeftijd nare associaties hebben met deze explosies. De zieken moeten rusten.

Ook sommige huisdieren wordengek van angst.

Dit blijft in mijn hoofd spoken telkens als ik vuurwerk hoor, dus wil ik dit toch graag met jullie delen.

Ik hoorde over mensen die zo bang zijn voor vuurwerk en hierdoor niet meer buiten komen! Uit pure angst met grote sociale, relationele en financiële gevolgen. Er is een vermoeden dat dit om een grotere groep gaat door de aanhoudende spanning. Twee kinderen zijn bekend met een angststoornis. En een zwangere vrouw. Er zal vast nog meer aan de hand zijn, maar daar kunt u vast meer over vertellen.
Ik heb begrepen dat overdags voornamelijk een paar jonge kinderen inmiddels de 'gewoonte' hebben om een strijker tussen een groep duiven, winkelend publiek of elders te gooien. 's Nachts gaat het gewoon door, maar moeten de daders ouder zijn.

Nu zult u vast denken dat hier niets aan te doen valt. Nou, dit kan wel! De Politie heeft me aangeraden om dit te melden bij de Gemeente Utrecht. Echter, ik kreeg van de Gemeente na twee minuten - en tevens het einde van de melding - te horen dat één melding niet zwaar genoeg weegt.

 Dus, wilt u ook helpen (hoog bejaarden, dieren, bange mensen en kinderen) of zelf een vuurwerkoverlastmelding of -klacht indienen? "Doe dit dan zo snel mogelijk zodat we dit als één dossier kunnen oppakken en acteren", aldus de Gemeente.

Vast bedankt, vooral namens de slachtoffers, en vriendelijke groet, Jan

(Online) delen met andere Lunettenaren is lief).

Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 2
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
Personen die deze wens delen: 2