Activiteit

Verkorte Introductiecursus Improviseren

maandag 14 juni 2021 , 20:00 - 22:00 uur

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven.

Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

 ─ Keith Johnstone

 

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 5 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Uiteraard is deze cursus wel een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, en voor wie wil optreden is er altijd een podium beschikbaar.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Kijk voor actuele planning van deze cursus op https://springintheater.nl/introductie-improviseren 

Locatie
De Musketon
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€90 (inclusief 21% BTW, korting voor houders U-pas )
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
12
Deel dit: