Activiteit

Theatersport Anderhalf

donderdag 10 juni 2021 , 20:00 - 22:00 uur

"Closeness has nothing to do with distance."

Na een lange periode van uitgestelde cursussen en online alternatieven via ZOOM opent de maatschappij zich langzaam weer. Vanaf komende seizoen is er hopelijk weer volop ruimte voor reguliere cursussen. Tot het zover is eerst nog een korte cursus speciaal voor mensen die al enige ervaring hebben maar er vanwege de pandemie er weer even in willen komen. 

Deze korte vervolgcursus omvat net de basiscursus het ‘hele spectrum’ van theaterimprovisatie, maar gaat een paar stappen dieper dan de cursussen op beginnersniveau. Dat betekent dat we niet alleen naar het WAT kijken, maar ook naar het HOE en WAAROM: wat werkt in een scène, hoe kun je daar binnen een gegeven situatie mee omgaan, en (tot op zekere hoogte) waarom werkt dat eigenlijk zo? Er wordt ook meer herhaald, en meer persoonlijke feedback gegeven.

In 6 lessen van 2 uur lopen we de belangrijkste elementen van theaterimprovisatie zoals verhaalopbouw, opstarten & afronden van een scène, karaktervorming. Bovenal zal de aandacht liggen bij ruimtegebruik, samenspel, mis-en-scène, zichtlijnen en focuspunten. Want als we twee dingen van het afgelopen jaar van ‘social distancing’ hebben geleerd is dat contact ongeacht de vorm belangrijk is, en dat bloed kruipt waar het niet gaan kan.  Zowel in een verbinding als in een scheiding huist een enorme energie, en die zal komende lessen terug komen.

Deze cursus biedt plaats aan minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers (optimale groepsgrootte 8-10). Aan deze cursus is i.v.m. COVID-19 richtlijnen in beginsel geen publiekspresentatie verbonden tenzij hier tijdens de cursus met deelnemers aanvullende afspraken worden gemaakt.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg. In verband met COVID-19 volgen wij de richtlijnen die voor amateurbeoefening gelden. Er zal er bij oefeningen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand worden aangehouden (de ruimte is berekend op ca 6 m2 per deelnemer) en is er altijd voldoende handontsmettingsmiddel aanwezig. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Plaats: De Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht (gratis parkeerterrein)
Tijd: donderdagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 10 juni 2021, 20.00-22.00 uur
Lesoverzicht: 10, 17 en 24 juni en 1, 8, en 15 juli 2021
Kosten: €120,- (incl. 21% BTW, incl. voorstelling). Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting.
Vragen:  info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.

Locatie
De Musketon
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€120,- (incl. 21% BTW, incl. voorstelling). Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Illustration
 
Deel dit: